Alaptarea. Informatii utile

Autor:

Alăptarea este un proces complex și natural care îi oferă copilului tău șansa de a se dezvolta armonios și sănătos datorită nutrienților prezenți în laptele matern. Aceasta ajută la dezvoltarea normală a maxilarelor și a dinților, reduce șansele apariției infecțiilor, anumitor boli, colicilor, tulburarilor de somn sau a neliniștii celui mic.

Alăptarea nu este mereu la îndemâna mamelor. Deși în mod normal alăptatul decurge fără dificultăți, aproape toate femeile se lovesc la un moment dat de probleme mai mici sau mai mari în timpul alăptării copilului. Cele mai frecvente sunt:

  • mameloanele inflamate care apar de cele mai multe ori din cauza poziționării greșite la sân a bebelușului;
  • angorjarea sânilor cauzată în special de retenția de lichid, umflarea și inflamarea țesutului mamar, nu doar de lactația crescută. Lipsa alăptării sau alăptarea incompletă poate duce la angorjarea sânilor;
  • blocarea canalelor galactofere apare atunci când laptele nu este drenat suficient dintr-o porțiune a sânului iar laptele îngroșat se acumulează și astupă canalul;
  • ragadele – rănile care apar pe sfârcuri cauzate în principal de o poziție incorectă a celui mic în timpul alăptării,
  • mastita apare la nivelul unui sân angorjat ca urmare a unui canal obstruat, prin strângerea laptelui nepreluat care poate duce la inflamarea țesutului sânului.
  • SEBP-lifestyle2

Pe lângă motivele medicale care pot apărea, există mame care nu pot alăpta mereu deoarece se întorc la serviciu sau cel mic nu vrea să mănânce chiar atunci când sânii lor sunt plini. În aceste situații este indicat să găsești o soluție potrivită pentru tine de a colecta laptele fără a-l irosi.

Cea mai utilizată metodă de colectare folosită de mame este pompa pentru sân. Acesta este un dispozitiv esențial deoarece ajută la golirea sânilor între alăptări sau la colectarea laptelui matern atunci când nu poți alăpta, pentru a nu îl priva pe cel mic de avantajele hrănirii cu lapte matern.

Pompele pentru sân manuale sau electrice oferă rezultate rapide. Pompele de sân manuale sunt cele mai populare iar avantajul acestora este că deții controlul asupra acțiunii de pompare deoarece poți stabili viteza și ritmul de sucțiune fără a depinde de surse de electricitate sau baterii.

Pompele de sân electrice sunt utile în special femeilor care au o lactație crescuta deoarece este important ca aceștia să fie goliți constant pentru evitarea apariției complicațiilor.

 

SEBP-With-Pack

 

 

Pompa de sân electrică Lansinoh este concepută să mimeze modul natural de sucțiune a bebelușului, pentru o colectare eficientă a laptelui matern, fără durere sau disconfort. Pompa de sân electrică Lansinoh personalizează ritmul de colectare datorită sistemului bifazic (stimulare și colectare) și a celor 6 nivele de sucțiune ajustabile. Indicator ul cu led te ajută să știi în orice moment în ce fază sau nivel de sucțiune ești.

…afla mai multe pe lansinoh.nextstep.com.ro