Alimentatie alcalina

Autor:

Radacinoasele: ridichiile (rosii, negre sau albe), sfecla rosie, morcovii, napii, hreanul, telina, ghimbir; de consumat crude sau o prepararea in abur timp de 15-20 de minute.

Legumele crucifere: broccoli, varza, conopida, varza de bruxelles

Legumele cu frunze verzi: patrunjel, marar, menta verde, leustean, salata verde, kale, frunzele sfeclei rosii, frunzele de nap si gulie, spanacul, ruccola, andive, sparanghel, untisor, stevie, urzici, rubarba, ceapa si usturoi verde.

Fructe: smochine, curmale, mere, grapefruit, ananas, kiwi, pepeni, mandarine, afine, pere, struguri, prune, mango, papaya, avocado, piersici, cirese, caise, banane, capsuni

Seminte si fructe oleaginoase: in, susan, floarea-soarelui, de kia, alune padure, migdale, nuci

Cerealele integrale fara gluten: orez brun, hrisca, quinoa, mei, amarant

Ulei bio presat rece de: masline, in, canepa, samburi struguri;

Altele: dovlecei, anghinare, castravete, mazare si fasole verde, rosii, ardei gras, cartof dulce, vinete, porumb, ciuperci, masline, boabe de soia, alge, asparagus, suc de orz verde, de aloe, piperul Cayenne, lamaile, germeni de leguminoase, de cereale

Este tolerat consumul moderat de peste, iaurt, sana, chefir, branzeturi nefermentate

Sunt importante si modul de preparare, asocierea alimentelor, ordinea lor in timpul mesei, cantitatile consumate