Cum sa-ti prepari acasa propriul demachiant natural

Autor:

Demachiantele și gelurile de curățare scumpe pot fi o opțiune atunci când vine vorba de o piele curată, cu un aspect sănătos și catifelat.

O altă alternativă, care se poate dovedi la fel de eficientă și chiar mai sănătoasă, o reprezintă cremele de curățare realizate din ingrediente naturale și ieftine, pe care le poți prepara chiar la tine acasă și care nu conțin parabeni sau alte substanțe ce pot dăuna pielii pe termen lung.

Iată câteva rețete simple și eficiente de demachiante naturale!

Demachiant cu ulei de cocos

Uleiul de cocos are proprietăți antimicrobiene dovedite și elimină orice urmă de sebum de pe piele, fără să o agreseze și fără să elimine uleiurile naturale ale pielii, esențiale pentru a menține tenul hidratat și neted.

400xNxhuile-de-coco.jpg.pagespeed.ic.OP5dxSB7kO

Picură în palme 2-3 picături de ulei de cocos și realizează un masaj ușor al feței, timp de 2-3 minute. Aplică apoi un prosop cald pe față pentru a deschide porii și pentru a permite uleiului de cocos să acționeze mai profund în piele (timp de alte 2-3 minute). Șterge apoi uleiul cu același prosop, prin tamponări blânde. Acest ulei elimină inclusiv urmele de machiaj – ruj, rimel, fard etc.

Demachiant cu oțet de mere

Oțetul de mere are calitatea de a restabili pH-ul natural al pielii, întrucât are un pH foarte asemănător epidermei umane: împrospătează, elimină coșurile, previne înfundarea porilor și hidratează tenul, fără să-l facă gras.

Aceto di mele

Citeste mai mult pe http://www.clicksanatate.ro/Cum-sa-ti-prepari-acasa-propriul-demachiant-natural_0_13114.html