Cum te tradeaza mimica si gesturile

Autor:

 

Obișnuiești să te uiți în jos ori îți răsucești părul pe degete când vorbești? Potrivit psihologilor, gesturile și expresiile feței pot transmite informații valoroase despre tine, mai mult decât comunicarea verbală.

Info: Peste 55% din mesajul comunicat este transmis prin gesturi și atitudine.

Expresiile faciale

Acestea au numeroase semnificații. Un zâmbet poate indica aprobarea sau fericirea, în timp ce o încruntare poate semnala dezaprobarea sau tristețea. Dacă interlocutorul tău își ridică una sau ambele sprâncene înseamnă că i-ai stârnit interesul, în timp ce coborârea lor poate indica emoții negative, cum sunt cele de confuzie și teamă.

Zâmbetul este probabil unul dintre cele mai importante semnale ale limbajului corpului, dar el poate fi interpretat în multe feluri. Un zâmbet adevărat, spune Anita Barbee, profesor la Universitatea din Louisville, Kentucky, SUA, este unul în care mușchii ochilor sunt implicați. Oamenii care zâmbesc mai mult de cinci secunde și doar cu buzele fac asta din obligație.

Fotolia_46121335_XS

Ochii

Când o persoană se uită direct în ochii tăi este semn că este interesată și că îți acordă atenție. În schimb, întreruperea contactului vizual și privitul în depărtare pot arăta că aceasta este distrasă, nu se simte confortabil ori încearcă să-și ascundă sentimentele reale.

Ochii pot sublinia și cât de tensionată ești. Un om clipește, de regulă, de șase-opt ori pe minut. Dar dacă ești stresată, vei clipi mai des. Psihologii spun că persoanele care își apropie și depărtează pleoapele rar vor să-și controleze mișcările oculare. De exemplu, un jucător de poker ar putea clipi la intevale de timp mai mari, încercând să nu dea de gol cărțile bune pe care le are în mână.

Gura

De regulă, persoanele care se confruntă cu griji, teamă sau nesiguranță au obiceiul de a-și mușca buza de jos.

Citeste mai mult pe http://www.clickpentrufemei.ro/Cum-te-tradeaza-mimica-si-gesturile_0_19047.html