joi, 23 septembrie 2021
Acasă Noutati culturale – Ziarul Metropolis

Noutati culturale – Ziarul Metropolis

RSS Ziarul Metropolis

 • A V-a ediție a Bucharest Fashion Film Festival: filme-cult, documentare, discuții și o expoziție colaborativă 22 septembrie 2021
  Cea de-a V-a ediție a Bucharest Fashion Film Festival, primul eveniment din România aflat la intersecția dintre film, advertising și modă, va avea loc între 23 și 26 septembrie în București, la Muzeul Național de Artă Contemporană, Cinema Elvire Popescu și Mindspace Victoriei. Articolul A V-a ediție a Bucharest Fashion Film Festival: filme-cult, documentare, discuții […]
 • Record de vizitatori la Pavilionul de Artă București – Art Safari 22 septembrie 2021
  În ciuda noii ofensive pandemice, marea expoziție anuală de artă Art Safari București a înregistrat în aceste zile, potrivit raportărilor entuziaștilor domeniului, un curios record, de peste 3.000 de persoane în medie pe zi. Articolul Record de vizitatori la Pavilionul de Artă București – Art Safari apare prima dată în Ziarul Metropolis.
 • Ce aduce a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de film KINOdiseea? 22 septembrie 2021
  Festivalul Internațional de film KINOdiseea, ajuns la a XIII-a ediție, aduce la București cele mai premiate filme ale anului pentru publicul tânăr, o retrospectivă Miyazaki și multe surprize pentru cei mici. Articolul Ce aduce a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de film KINOdiseea? apare prima dată în Ziarul Metropolis.
 • 18 proiecte din 5 țări, selectate în programul FILM+ 2021-2022 22 septembrie 2021
  FILM+, programul alternativ de susținere a producțiilor cinematografice independente cu buget redus, anunță rezultatele selecției celei de-a șasea ediții. Articolul 18 proiecte din 5 țări, selectate în programul FILM+ 2021-2022 apare prima dată în Ziarul Metropolis.
 • A început Caravana Metropolis – cinema în aer liber, la Brașov 22 septembrie 2021
  Caravana Metropolis - cinema în aer liber s-a întors în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la prestigioase festivaluri de film internaționale. Articolul A început Caravana Metropolis – cinema în aer liber, la Brașov apare prima dată în Ziarul Metropolis.
 • Astăzi, celebra soprană Sonya Yoncheva, pe scena Ateneului Român 22 septembrie 2021
  Celebrii soliști Sonya Yoncheva (soprană), Alexei Volodin și Malcom Martineau (pian), precum și Orchestra Română de Tineret susțin programul artistic al acestei zile la Festivalului Enescu, constând în arii diverse, Rapsodia a II-a de Enescu, Beethoven și Ceaikovski. Articolul Astăzi, celebra soprană Sonya Yoncheva, pe scena Ateneului Român apare prima dată în Ziarul Metropolis.
 • Cenușăreasa este gata de bal! O nouă premieră la Teatrul EXCELSIOR 21 septembrie 2021
  Teatrul EXCELSIOR prezintă, vineri, 24 septembrie, ora 19:00, premiera spectacolului Cenușăreasa – o adaptare muzicală a basmului omonim, semnată Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu. Veți descoperi o versiune surprinzătoare a Cenușăresei, care explorează ludic fiecare personaj și detaliu al poveștii în crearea unui spectacol care va bucura întreaga familie. Articolul Cenușăreasa este […]
 • Mari împărați chinezi: povești despre cruzime și toleranță 20 septembrie 2021
  Biografiile marilor împărați din China dinastică sunt ticsite de povești sângeroase, jocuri de culise, răzbunări, urzeli, iubiri devastatoare și multe alte ingrediente spectaculoase pe care industria de televiziune chineză le explorează și reformulează romanțat sub forma serialelor și filmelor istorice de larg consum. Articolul Mari împărați chinezi: povești despre cruzime și toleranță apare prima dată […]
 • UNDERCLOUD 14: 7 seri magice, la final de septembrie 20 septembrie 2021
  Începe UNDERCLOUD – Festivalul de Teatru Independent care dovedește pentru a 14-a oară consecutiv că este mai mult decât un festival unic și mult așteptat. Articolul UNDERCLOUD 14: 7 seri magice, la final de septembrie apare prima dată în Ziarul Metropolis.
 • Cinema Tour Kids, până pe 22 octombrie în județul Brașov 20 septembrie 2021
  A 13-a ediție a Cinema Tour Kids – prima caravană de film națională dedicată exclusiv copiilor din zonele cu acces limitat la evenimente culturale, organizată de Asociaţia ENKIDU, se desfășoară în aceste zile în județul Brașov. Articolul Cinema Tour Kids, până pe 22 octombrie în județul Brașov apare prima dată în Ziarul Metropolis.