luni, 21 ianuarie 2019
Acasă Noutati culturale – Ziarul Metropolis

Noutati culturale – Ziarul Metropolis

RSS Ziarul Metropolis

 • Despre „Treapta a noua” 20 ianuarie 2019
  Se joacă la Teatrul Bulandra din București spectacolul „Treapta a nou”a (în adapterea scenică a Ancăi Maria Colțeanu), după un text de Tom Ziegler, cu actrițele Manuela Ciucur, Catinca Maria Nistor, Oana Ștefănescu și Adela Bengescu.
 • Sahia Vintage. Cinema efemer 18 ianuarie 2019
  Proaspăt apărut, al cincilea DVD din excelenta colecție Sahia Vintage, coordonată de cercetătoarea Adina Brădeanu în cadrul unui proiect al Asociației One World Romania, prezintă și discută, sub titlul „Efemere”, câteva filme comandate în diferite perioade Studiului Sahia de diverse instituții ale statului comunist.
 • Eu sunt Bumba 18 ianuarie 2019
  Acum sunt o fetiță mare, chiar dacă mă cred uneori „lup marin”. Lupul marin, în caz că nu știați, este un animal de casă care are misiunea de a salva viețuitoarele din apele sărate ale mărilor și oceanelor. De câteva zile mă tot pregătesc să-mi fac bagajele să merg în Italia, la frățiorul meu bolnav. […]
 • Eu, tatăl 18 ianuarie 2019
  Dacă mi-ar fi spus cineva la jumătatea lui noiembrie, când l-am luat de mânuță pe Toma și ne-am dus să ne întâlnim cu primarul orașului Măgurele pentru a discuta despre o implicare totală a locuitorilor și instituțiilor în cazul Mirunei - o fetiță de 2 ani și jumătate din localitate, diagnosticată cu leucemie -, că […]
 • Eu, Țițirelul 18 ianuarie 2019
  Pe vremuri, asta însemnând acum câteva săptămâni, ori de câte ori își făcea tata timp să se joace cu noi - reușea cam greu să se desprindă de știrile politice sau de îndeletnicirile lui de pe facebook - mă întrebam de ce mă încearcă sentimente atât de diferite față de părinți. Dacă mama nu-și permitea […]
 • „Pisica pe acoperișul fierbinte”, la Teatrul Bulandra 18 ianuarie 2019
  Spectacolul „Pisica pe acoperișul fierbinte” de Tennessee Williams, în regia lui Dinu Cernescu, va avea premiera marți, 22 ianuarie, la ora 19.00, la Sala „Liviu Ciulei” a Teatrului Bulandra.
 • Marcel Iureș revine în „Moș Nichifor”, la Teatrul ACT 18 ianuarie 2019
  Spectacolul „Moș Nichifor”, după povestea Moș Nichifor Coțcariul de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera la Teatrul ACT pe 23, 24 și 25 ianuarie, de la ora 19:30, avându-i în distribuție pe Marcel Iureș și Ruxandra Maniu.
 • „Serotonina” lui Michel Houellebecq va apărea în primăvară și în România 18 ianuarie 2019
  „Serotonină” de Michel Houellebecq, cartea-eveniment din primele zile ale lui 2019, va fi publicată în această primăvară în colecția „Raftul Denisei“.
 • Vederi din Iordania 17 ianuarie 2019
  TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.
 • Jane Birkin, premiu pentru întreaga carieră 17 ianuarie 2019
  Actriţa și cântăreaţa Jane Birkin va primi un premiu onorific pentru întreaga carieră la ediţia de anul acesta a premiilor Lumiere din Franţa.