miercuri, 16 octombrie 2019
Acasă Noutati culturale – Ziarul Metropolis

Noutati culturale – Ziarul Metropolis

RSS Ziarul Metropolis

 • George Ivașcu: „Somn uşor, distinsă doamnă a teatrului românesc!“ 16 octombrie 2019
  “Când am să fiu acolo Sus de tot, am să mă uit în jos, şi am să mă întreb dacă steluţa mea de pe pământ mai străluceşte”.
 • „Turandot“, la 35 de ani 16 octombrie 2019
  „Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.
 • TVR transmite un eveniment istoric: „Întoarcerea acasă” a Reginei-mamă Elena a României 16 octombrie 2019
  Regina-mamă Elena a României se întoarce acasă, ceremoniile dedicate repatrierii rămăşiţelor sale pământeşti fiind organizate în zilele de 18 şi 19 octombrie 2019. În calitate de host broadcaster, Televiziunea Română asigură producţia TV a ceremoniilor funerare şi pune la dispoziţie semnal TV tuturor instituţiilor media interesate.
 • HEIDI, cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu vine în cinematografe din 15 noiembrie 16 octombrie 2019
  Cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu, HEIDI, va avea premiera în cinematografe pe 15 noiembrie. Filmul este cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului și urmărește povestea unui polițist în pragul pensionării ce o ajută pe Heidi, o prostituată dată în urmărire.
 • Despre misteriosul G.I Gurdjieff cu Andrei Șerban, Laszlo Hollan și Cantemir Mambet 16 octombrie 2019
  Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din […]
 • Întâlnire cu Tatiana Niculescu despre romanul „Nopțile Patriarhului“ 16 octombrie 2019
  Editura Humanitas vă invită joi, 17 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire cu scriitoarea Tatiana Niculescu despre romanul Nopțile Patriarhului, apărut recent.
 • Ziya Azazi, unul dintre cei mai renumiți coregrafi ai lumii, pe scena Teatrelli 16 octombrie 2019
  Aclamatul coregraf Ziya Azazi aduce pe scena Teatrelli pe 9 noiembrie spectacolul „Dervish in Progress” care s-a bucurat deja de peste 200 de reprezentații la nivel mondial, pe mari scene și la renumite festivaluri internaționale.
 • ”Emigrant Blues”. Pe drum 15 octombrie 2019
  CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.
 • A murit Tamara Buciuceanu Botez. Actrița avea 90 de ani 15 octombrie 2019
  Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".
 • ,,Joker” obţine încasări spectaculoase şi conduce din nou box office-ul românesc 15 octombrie 2019
  Producția Warner Bros. Pictures, „Joker” conduce pentru al doilea weekend consecutiv box office-ul românesc şi înregistrează încasări în valoare de 1.757.742 lei, după ce 80.337 de spectatori au ales să vadă legendara interpretare a lui Joaquin Phoenix zilele acestea.