duminică, 25 martie 2018
Acasă Noutati culturale – Ziarul Metropolis

Noutati culturale – Ziarul Metropolis

RSS Ziarul Metropolis

 • „Corp urban”, în premieră la Centrul de Teatru Educațional Replika 23 martie 2018
  Vineri, 30 martie, de la ora 19:00, la Centrul de Teatru Educațional Replika, compania de teatru Giuvlipen vă invită să vizionați, în premieră, „Corp urban”, în regia artistică și cu textul Catincăi Drăgănescu. „Corp urban” continuă seria de spectacole de teatru feminist rom, prin ficţionalizarea poveştilor a patru femei de etnie romă.
 • Cinepolitica – cinci zile de film politic la București 23 martie 2018
  Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrală și de Est dedicat filmului politic, revine între 18 și 22 aprilie, la București.
 • Forma apei, de Guillermo del Toro și Daniel Kraus, în librării 23 martie 2018
  Scrisă și regizată de Guillermo del Toro, versiunea cinematografică a romanului Forma apei/ The Shape of Water a intrat în cinematografele din România în data de 23 februarie 2018. Romanul a apărut în această săptămână în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducerea Veronicăi D. Niculescu.
 • Un domn de culoare încântător 23 martie 2018
  Un domn de culoare încântător și o... "wonderful version of All Of Me". Live in Frankfurt , in timpul Festivalului Musikmesse de la Frankfurt
 • “Circul Matteo”, o premieră-eveniment 23 martie 2018
  "Circul Matteo", teleplay difuzat în premieră pe canalele TVR în perioada 23-25 martie, marchează sărbătorirea din acest an a Zilei Mondiale a Teatrului. În fiecare an, pe 27 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Teatrului.
 • Patapievici: „Atenție, avem părinți! Părinții noștri erau creștini” 23 martie 2018
  Marele nostru cărturar Horia-Roman Patapievici (care tocmai ce a împlinit 61 de ani) a fost invitat de curând la emisiunea Cooltura (realizată de Mirela Nagâț), emisiune prigonită în grila TVR.
 • Gala Premiilor Gopo: cea mai importantă seară dedicată filmului românesc 22 martie 2018
  Marți seară, 27 martie, în Sala Mare a Teatrului Național “I.L. Caragiale” din București, va avea loc cea de-a 12-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment anual dedicat celebrării succeselor cinematografiei române.
 • S-au pus în vânzare primele bilete pentru American Independent Film Festival 22 martie 2018
  De astăzi, 22 martie, s-au pus în vânzare biletele pentru proiecția de deschidere a American Independent Film Festival care va avea loc în data de 27 aprilie, la Cinema PRO, cu filmul „I, Tonya” (2017), despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding, unul dintre cele mai lăudate filme ale anului.
 • Dacă e sâmbătă seară, e Mosfilm. Marile filme ruseşti vin, în această primăvară, la TVR 3 22 martie 2018
  Din 24 martie, în cadrul retrospectivei Andrei Tarkovski, la TVR 3 puteţi urmări patru dintre cele mai valoroase producţii ale sale: „Solaris" (24 martie), „Oglinda"(31 martie), „Călăuza" (7 aprilie) şi „Andrei Rubliov" (14 aprilie).
 • Dan Grigore, aplaudat pe scena Ateneului, la 60 de ani de la debut 22 martie 2018
  „Extraordinar ! Eşti printre cei mai mari din lume!” (Sergiu Celibidache), „Îl ascultam fascinaţi…” (Le Monde), „Dan Grigore face parte din categoria pianiştilor de superclasă.” (Tagesspiegel)... Filarmonica „George Enescu” dedică concertele de astăzi, 22 martie și vineri, 23 martie 2018, pianistului Dan Grigore, care aniversează 60 de ani de activitate.