vineri, 6 decembrie 2019
Acasă Noutati culturale – Ziarul Metropolis

Noutati culturale – Ziarul Metropolis

RSS Ziarul Metropolis

 • „Videogramele unei națiuni”, amplu program de cinema românesc în inima Europei 5 decembrie 2019
  PREVIEW Printr-un program intitulat „Videogramele unei naţiuni”, cinematografia română veche şi nouă va avea parte, în decembrie şi ianuarie, de o amplă expunere în Belgia şi Olanda, în cadrul Festivalului EUROPALIA, unde România este invitată de onoare în acest an.
 • „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“, de Bogdan Șerban-Iancu, la editura Corint 5 decembrie 2019
  Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.
 • ”Copilul-problemă”, acum în cinematografele din România 5 decembrie 2019
  Copilul-problemă (Systemsprenger), multipremiatul film de debut al regizoarei germane Nora Fingscheidt rulează acum în 22 de orașe din România, distribuit de Bad Unicorn.
 • „Tânărul Ahmed“, al fraților Dardenne, premiați pentru regie la Cannes, pe ecranele românești 5 decembrie 2019
  Tânărul Ahmed / Le jeune Ahmed, filmul care a adus fraților Luc și Jean-Pierre Dardenne Premiul pentru regie la Cannes 2019, rulează pe marile ecrane din România din 13 decembrie, distribuit de Independența Film.
 • Colinde în sonorități contemporane, pe scena Teatrelli 5 decembrie 2019
  Două ansambluri de muzică contemporană aduc publicului colinde contemporane, dar și o selecție de colinde tradiționale mai puțin cunoscute transpuse într-un limbaj muzical actual, înainte de Sărbători, pe scena Teatrelli. Concertul este programat pentru 10 decembrie, de la ora 19 și reunește ansamblul SonoMania și pe artiștii Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina […]
 • „Nunta lui Figaro”, pe scena Operei Naționale București 5 decembrie 2019
  Opera Națională București prezintă joi, 5 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.
 • 25 de întâmplări din adevărata biografie a lui Freddie Mercury 4 decembrie 2019
  O incursiune în viața personală a liderului trupei Queen, așa cum o surprinde jurnalista Lesley-Ann Jones în „Bohemian Rhapsody. Adevărata biografie a lui Freddie Mercury” (Editura Nemira, 2019).
 • Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, vine la Librăria Humanitas de la Cișmigiu 4 decembrie 2019
  Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Simetria dorințelor“, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Vor […]
 • „Lacul Lebedelor”, pe scena Operei Naționale București 4 decembrie 2019
  Opera Națională București prezintă miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.
 • România generoasă #puneinimă pe 3 decembrie, de Ziua Internațională a Generozității 3 decembrie 2019
  Pe 3 decembrie, de Ziua Internațională a Generozității, românii sunt îndemnați să pună inimă într-o faptă bună.