Tu ce fel de relatie ai cu mama?

Autor:

Relația mamă-fiică este complexă și, ca oricare alta, are și neajunsuri sau aspecte care se cer a fi corijate din mers. Află câteva tipologii, cu atuurile și punctele lor slabe și vezi care vi se potrivește vouă!

 

Cele mai bune prietene

Avantaje

Vă îmbrăcați aproape la fel și smulgeți multora exclamări legate de asemănarea voastră. Vă place să faceți o mulțime de lucruri împreună, să mergeți la cumpărături, să bârfiți sau să stați ore întregi la povesti.

Dezavantaje

Toate bune și frumoase, numai că pe termen lung relația poate deveni sufocantă. Mai mult, o astfel de relație de perpetuă adolescență trădează o neputință a mamei de a se separa psihologic de fata ei, ceea ce este necesar în procesul de creștere și de responsabilizare.

Ați făcut schimb de roluri

Dezavantaje

Aflate la distanță una de alta, posibil în orașe diferite, îi telefonezi des, dar resimți ceva mai mult decât distanțare fizică între voi. Ai vrea să fie alături de tine când ai o problemă, să te înțeleagă și să te aline, să te poți baza pe ajutorul și sfaturile ei. În realitate, când vorbiți la telefon îți spune numai despre ale ei, nu e atentă ce-i povestești și pare să nu aibă interesul de a afla cum o duci, dacă ai probleme. În plus, parcă ați făcut schimb de roluri și ea este copilul care are nevoie de ajutor din partea ta.

Avantaje

Poți fi sigură că e mândră de tine, se bazează pe tine și se bucură că a crescut o femeie.

Citeste mai mult pe http://www.clickpentrufemei.ro/Tu-ce-fel-de-relatie-ai-cu-mama_0_21439.html