Vergeturile si sarcina

Autor:

O mare parte din femeile însărcinate se confruntă cu apariţia vergeturilor mai ales începând cu lunile 6 – 7 de sarcină când, de obicei, se modifică semnificativ greutatea şi dimensiunile burticii.

Vergeturile au aspectul unor cicatrici care sunt determinate de ruperea fibrelor de colagen din piele. Au aspectul unor dungi neregulate ce străbat pielea. La început sunt roşiatice – violacee iar în timp se transformă în alb-sidefat. Locurile cele mai afectate de vergeturi sunt zonele care suferă o întindere puternică şi anume pe abdomen, copase, şolduri, sâni.

Cauzele apariţiei vergeturilor:

  • moştenirea genetică – predispoziţia pentru formarea acestora dacă în familie există persoane care au vergeturi;
  • creşterea sau scăderea bruscă în greutate tensionează pielea şi îi deteriorează structura rezultând apariţia vergeturilor;
  • deshidratarea afectează elasticitatea pielii. Apa restabileşte elasticitatea pielii şi te scapă de vergeturi. Recomandat este să bei 2l de apă pe zi.

Îngrijirea pielii, consumul de apă şi o dietă echilibrată prin consumul de fructe şi legume, sunt esenţiale în prevenirea apariţiei vergeturilor care odată apărute nu vor dispărea în totalitate niciodată şi care sunt deranjante din punct de vedere estetic.

Îngrijirea pielii prin masajul cu loţiuni şi creme hrănitoare cu efecte de prevenire şi tratare a vergeturilor, trebuie menţinută atâta timp cât culoarea vergeturilor nu este alb-sidefie. După ce vergeturile devin alb sidefiu atenuarea lor este mult mai dificilă.

Alege loţiuni şi creme cu ingrediente care au la bază extracte naturale din plante cum ar fi extract din frunze de varză, coaja de stejar, coada racului, acid folic, centella asiatica, vitamine E,C,F etc, glicerina, D-Panthenol care au efect asupra hidratării şi îmbunătăţirii elasticităţii pielii binecunoscute şi recomandate de medicii ginecologi.

Evită cremele antivergeturi care nu sunt recomandate pentru perioada sarcinii cât şi cremele care conţin parabeni, siliconi, coloranţi, parafină, retinoide etc.

Înainte de a le folosi îţi recomandăm sa te consulţi cu medicul care îţi supraveghează sarcina, pentru a te asigura că nu există nici un produs care poate dăuna bebeluşului tău.

Pentru prevenirea şi reducerea vergeturilor în perioada sarcinii vă recomandăm Tratamentul împotriva vergeturilor pentru femeile însărcinate cu dublă acţiune 150 ml din gama PERFECTA MAMA.

0000000000000006_f2_krem_nawilzajacy_do_twarzy-325

Tratamentul este un produs revoluţionar care acţionează intensiv pentru prevenirea şi reducerea vergeturilor apărute. Toate produsele Perfecta MAMA sunt testate clinic de Institutul Mamei şi Copilului din Varşovia! Folosind cele mai avansate tehnologii, cu ingrediente botanice naturale, atent selecţionate cum sunt extractul de Siegesbeckia orientalis, extractul de Centella asiatica şi vitaminele E, C şi F, tratamentul împotriva vergeturilor, garantează rezultate rapide şi eficiente, fiind 100 % sigur pentru copil şi mamă. Se poate folosi din a patra lună de sarcină. Nu conţine parabeni, coloranţi şi alergeni. Testat dermatologic şi clinic.

http://www.9lunishop.ro/

logo