Ne intalnim din nou cu dr specialist cardiolog Oren Iancovici (http://www.centrele-ares.ro/) care ne vorbeste despre o procedura minim invaziva ce permite restabilirea ritmului normal al inimii in cazul persoanelor afectate de fibrilatie atriala.
Fibrilatia atriala este una dintre cele mai frecventa aritmii cardiace, afectand peste 6 milioane de oameni, majoritatea avand varsta peste 65 de ani.
Un episod de FA poate dura minute, ore, zile, saptamani si, la un moment dat, fibrilatia atriala poate deveni permanenta; poate pune chiar viata in pericol, din cauza complicatiilor sale (formarea si migrarea trombilor cu aparitia de accidente vasculare).
Este vorba despre tratarea fibrilatiei atriale prin intermediul interventiei de electrofiziologie denumita ablatie cu cateter in prima faza, urmata de implantarea de dispozitive de tip Watchman la nivelul auriculei stangi (urechiusa stanga, AAS) pentru eliminarea riscului de formare de trombi si scaderea necesarului de anticoagulant pe termen lung (ceea ce duce la scaderea riscului de hemoragie).
In continuare, vreau sa va prezint un tratament modern contra cearcanelor, prezentat si efectuat de dr dermatolog Oana Octavia Spanu si anume injectarea locala de acid hialuronic de ultima generatie. Este o metoda rapida, nedureroasa, cu rezultate imediate si riscuri minime.
Alaturi de utilizarea acestei metode pentru imbunatatirea aspectului fetei, dna doctor va recomanda sa acordati si o atentie sporita factorilor care predispun la aparitia cearcanelor – stil viata (oboseala, hidratare insuficienta, obiceiuri nocive-fumat, alcool) sau afectiuni (tiroidiene, renale, hepatice, anemie feripriva).
Se spune ca un medic bun previne, si dupa aceea trateaza. Una dintre cele mai eficiente si sigure metode de evaluarea a starii de sanatate, utilizata de catre medici naturopati, este metoda examinarii irisului, stiinta care studiaza harta irisului numindu-se iridologie.
Practicata si recunoscuta ca si componenta a medicii naturopate in multe alte tari europene si in America, in tara noastra este inca putin cunoscuta si apreciata. De aceea dr Ruxandra Constantina (http://www.drconstantinaruxandra.ro/), medic specialist de familie, apifitoterapie, iridologie, ne va oferi cateva informatii deosebit de utile referitoare la practicarea si interpretarea rezultatelor iridologiei, care ar trebui efectuata doar de catre medici cu experienta; in caz contrar, nu mai este stiinta, ci doar „ghicit in ochi”.
Pe baza rezultatelor obtinute, medicul poate recomanda scheme de alimentatie, de hidratare, tratamente cu plante, exercitii fizice, sedinte de reflexoterapie si masaj.
Sa nu uitam ca frumusetea si sanatatea vin intotdeauna din interior si ele se reflecta in ochii nostri !