Cum pregatesti carnea pentru gratar pentru o friptura delicioasa!
Vrei sa faci o friptura delicioasa la gratar cu care sa iti incanti invitatii?
Secretul? Condimentele!
1. Inainte de a pregati carnea, las-o la temperatura camerei timp de 30 de minute
3. Daca nu este deja portionata, taie carnea in bucati groase de doua degete
4. Unge carnea cu ulei de masline si asezoneaz-o cu sare si piper
Poti pregati chiar o crusta din condimente: chilli, chimen macinat, oregano, usturoi, zahar brun, sare si piper. Amesteca toate condimentele si acopera bine bucatile de carne cu acest amestec, apoi pune carnea intr-un vas si da la frigider sa se odihneasca timp de 30 de minute-o ora pentru ca aromele sa se imbine perfect si sa parfumeze carnea.
5. Pregateste o glazura din: suc de ananas, sos de soia, zahar brun, amidon de porumb. Amesteca toate ingredientele intr-o craticioasa si fierbe la foc mic pana ce obtii un sos ingrosat.
Atentie: pentru ca glazura contine zahar este indicat sa o aplici cu o pensula spre sfarsitul gatirii, cand friptura la gratar este aproape facuta – ultimele 5 minute.
Citeste mai mult pe: http://retete.acasa.ro/mancare-35/cum-pregatesti-carnea-pentru-gratar-pentru-o-friptura-delicioasa-201762.html#ixzz3diXhKXxR