Cum iti influenteaza culorile starea de spirit si sanatatea

Autor:

 

Culorile cu care ne înconjurăm și pe care le purtăm zi de zi joacă un rol important în plan emoțional și fizic și ne influențează starea de spirit, fiecare dintre ele având anumite efecte asupra corpului nostru.

Iată ce semnificație au culoarile și ce impact au acestea asupra noastră!

Cum îți influențează culorile starea de spirit și sănătatea: roșu

rouge2

Roșul este cea mai dinamică și vibrantă culoare, având capacitatea de a stimula glanda suprarenală și neuronii, fiind cunoscut efectul său de stimulare a circulației sangvine. Roșul oferă energie, așa că poți purta culoarea în timpul unei plimbări sau atunci când faci sport. Totuși, folosită în exces, culoarea provoacă agresivitate, stres și chiar frustrare.

Cum îți influențează culorile starea de spirit și sănătatea: galben

1382858

 

Galbenul ne duce cu gândul la lumină și la razele calde ale soarelui, de unde și puternicul său efect antidepresiv. Atunci când suntem expuși acestei culori, corpul nostru secretă o substanță chimică numită seretonină sau substanța fericirii, așa cum i se mai spune.

Studiile arată că aceasta culoare ajută sistemul nervos, crește creativitatea și îmbunătățește capacitatea de concentrare și memorare. Pe de altă parte, bebelușii care stau într-o cameră în care predomină culoarea galben vor plânge mai puțin, în timp ce insomniacii vor fi îndemnați la somn.

Cum îți influențează culorile starea de spirit și sănătatea: albastru

luce-blu

Studiile arată că această culoarea stimulează creativitatea și are un puternic efect de calmare.

Citeste mai mult pe http://www.clicksanatate.ro/Cum-iti-influenteaza-culorile-starea-de-spirit-si-sanatatea_0_11185.html