Primește copilul meu suficient lapte ?

Autor:

 

Dacă îți faci griji că nu vei avea suficient lapte pentru copilul tău, trebuie să știi că nu ești singură.

Este una din cele mai mari griji pe care o viitoare mama o are atunci când vrea să alăpteze.

În realitate, un număr foarte mic de mame nu poate produce suficient lapte. Alăptarea ca răspuns la nevoile timpurii ale celui mic este cea mai bună metodă pentru a te asigura că ai suficient lapte și, dacă ești îngrijorată, cere ajutorul unui specialist în alăptare.

Este important, mai ales în primele zile, să înțelegi că bebelușul este cel mai bun ”profesor” și că el îți va ajuta corpul să învețe cât lapte trebuie să producă pentru a fi suficient.

 

Câțiva factori ce pot fi urmăriți pentru a te asigura că bebelușul primește suficient lapte:

  • de cele mai multe ori bebelușii pierd din greutate în prima săptămână de viață dar ar trebui să recupereze greutatea pierdută destul de repede. Dacă cel mic nu câștigă în greutate, cere ajutorul unui expert în alăptare
  • de asemenea, poți vedea dacă cel mic se hrăneste suficient verificând scutecele acestuia. Bebelușii au, în general, cam 6-7 scutece umede pe zi. Urina ar trebui să fie deschisă la culoare și să aibă un miros slab
  • așteaptă-te la 3-4 (sau mai multe) scutece murdare în fiecare zi până în ziua a patra; scaunul copilului se va modifica gradat de la meconiu gros, negru în primele zile la meconiu galben în jurul celei de-a 5 a zi. Uneori, copiii care sunt alăptați au scaune mai rare. Dacă ești îngrijorată consultă un specialist.
  • Vei începe să devii conștientă de faptul că sânii tăi sunt plini atunci când, după ce alăptezi, îi vei simti mai moi iar copilul va fi mai liniștit.

 

Ce poți face dacă bebelușul nu primește suficient lapte:

  • petrece cat mai mult timp în contact piele – pe – piele cu copilul tău;
  • alăptează frecvent și fii atentă la primele semne de foame;
  • ajută copilul în timpul alăptării prin compresia sânului sau atrage-i atenția pentru a-l încuraja să continue suptul;
  • ia în considerare colectarea laptelui rămas după fiecare alăptare și hrănirea copilului cu acesta pentru a-i oferi în continuare toți nutrienții de care are nevoie. Colectarea laptelui poate crește rezerva de lapte în timp ce copilul va recupera greutatea pierduta datorită consumului suficient de hrană.

 

Lansinoh vă oferă o gamă de pompe manuale, electrice (simple și duble) care au proprietățile unor pompe profesionale, recomandate pentru uz casnic. Astfel puteți colecta laptele eficient, fără durere și disconfort. Numeroasele faze de colectare ale pompelor electrice te ajută să îți personalizezi ritmul de colectare în funcție de necesități.

DEBP-With-Packla-067_1z81WathNkJ5L._SX522_

…află mai multe pe lansinoh.nextstep.com.ro