Acasă Noutati culturale – Ziarul Metropolis

Noutati culturale – Ziarul Metropolis

RSS Ziarul Metropolis

  • Recital extraordinar Andrei Ioniță la Palatul Culturii 30 aprilie 2024
    Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași. Articolul Recital extraordinar Andrei Ioniță la Palatul Culturii apare prima dată în Ziarul Metropolis.
  • Mă bucur că sunt mai bine – un proiect Alice Books, AudioTribe & Cărturești 30 aprilie 2024
    Odată cu lansarea cărții audio „Mă bucur că mama a murit”, de Jennette McCurdy, am realizat că poveștile vindecă atunci când sunt ascultate, dar și atunci când sunt spuse. Articolul Mă bucur că sunt mai bine – un proiect Alice Books, AudioTribe & Cărturești apare prima dată în Ziarul Metropolis.
  • Cristian Ban: „Copilăria e un loc comun” 30 aprilie 2024
    „Părinți” este despre o lume care nu mai există decât în amintirea noastră. E vorba și despre o traumă la care o familie învață să se raporteze și să o depășească... Articolul Cristian Ban: „Copilăria e un loc comun” apare prima dată în Ziarul Metropolis.
  • Săptămâna memoriei teatrului european 30 aprilie 2024
    Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul). Articolul […]
  • Cum și ce mai citesc românii? Cum se raportează la tehnologie în comportamentul lor de consum? 30 aprilie 2024
    Asociația AdLittera lansează sondajul „Ce fel de cititor ești?”, un proiect de cercetare a pieței inedit în România, menit să aducă lumină asupra preferințelor, obiceiurilor și percepțiilor cititorilor și consumatorilor de cultură, cât și relația lor cu tehnologia. Articolul Cum și ce mai citesc românii? Cum se raportează la tehnologie în comportamentul lor de consum? […]
  • „Libertate”, marele câștigător la Premiile Gopo 30 aprilie 2024
    Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani. Articolul „Libertate”, marele câștigător la Premiile Gopo apare prima dată în Ziarul Metropolis.
  • Vanner Collective îți oferă trei motive să mai mergi la teatru în luna mai 30 aprilie 2024
    În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer […]
  • O nouă premieră la Centrul Național al Dansului București 29 aprilie 2024
    După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, […]
  • Romanian Design Week ediția XII 29 aprilie 2024
    Între 24 mai și 2 iunie, clădirea emblematică a fostului restaurant Cina va fi gazda festivalului multidisciplinar Romanian Design Week. Articolul Romanian Design Week ediția XII apare prima dată în Ziarul Metropolis.
  • Calatorind prin istorie 29 aprilie 2024
    Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență. Articolul Calatorind prin istorie apare prima dată în Ziarul Metropolis.