Radacinoasele: ridichiile (rosii, negre sau albe), sfecla rosie, morcovii, napii, hreanul, telina, ghimbir; de consumat crude sau o prepararea in abur timp de 15-20 de minute.
Legumele crucifere: broccoli, varza, conopida, varza de bruxelles
Legumele cu frunze verzi: patrunjel, marar, menta verde, leustean, salata verde, kale, frunzele sfeclei rosii, frunzele de nap si gulie, spanacul, ruccola, andive, sparanghel, untisor, stevie, urzici, rubarba, ceapa si usturoi verde.
Fructe: smochine, curmale, mere, grapefruit, ananas, kiwi, pepeni, mandarine, afine, pere, struguri, prune, mango, papaya, avocado, piersici, cirese, caise, banane, capsuni
Seminte si fructe oleaginoase: in, susan, floarea-soarelui, de kia, alune padure, migdale, nuci
Cerealele integrale fara gluten: orez brun, hrisca, quinoa, mei, amarant
Ulei bio presat rece de: masline, in, canepa, samburi struguri;
Altele: dovlecei, anghinare, castravete, mazare si fasole verde, rosii, ardei gras, cartof dulce, vinete, porumb, ciuperci, masline, boabe de soia, alge, asparagus, suc de orz verde, de aloe, piperul Cayenne, lamaile, germeni de leguminoase, de cereale
Este tolerat consumul moderat de peste, iaurt, sana, chefir, branzeturi nefermentate
Sunt importante si modul de preparare, asocierea alimentelor, ordinea lor in timpul mesei, cantitatile consumate