Cum arata dragostea, in viziunea oamenilor de stiinta

Autor:

Dragostea este una dintre cele mai importante și totuși de neînțeles emoții pe care le experimentăm de-a lungul vieții. Deoarece creierul uman se conectează în mod natural cu alte persoane, sentimentul de singurătate și frica de respingere sunt resimțite ca o amenințare la adresa supraviețuirii.

Astfel, din motive biologice și culturale, majoritatea dintre noi avem tendința să credem că avem nevoie de o poveste de dragoste pentru a ne simți cu adevărat împliniți. Totuși, în realitatea, dragostea resimțită nu este neapărat o stare ce nu se poate schimba, dimpotrivă. O relație de dragoste de lungă durată nu este automată, ea cere multă implicare, altruism, precum și acceptul de a fi vulnerabil.

 

images

Iată, așadar, câteva informații despre ce este și nu este dragostea, în viziunea oamenilor de știință!

Dragostea nu este sinonimă cu pasiunea sau dorința

Atracția fizică este un factor important în orice relație, însă dragostea emoțională nu este sinonimă cu dorința. Este și motivul pentru care aventurile de o noapte nu durează, în cele mai multe dintre cazuri.

De altfel, oamenii de știință au scanat creierele umane în timp real pentru a determina în ce condiții se manifestă emoții precum dorința și dragostea: dragostea apare în zona creierului legată de empatie și îngrijire, în timp ce dorința se manifestă în zona de motivare/recompense.

Citeste mai mult pe http://www.clicksanatate.ro/Cum-arata-dragostea-in-viziunea-oamenilor-de-stiinta_0_12092.html