Medicii avertizeaza din nou: expunere prelungita la soare are un impact negativ atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, favorizand imbatranirea prematura a pielii, aparitia petelor pigmentare, a pistruilor, alergii solare, ca si dezvoltarea temutului cancer al pielii.
Soarele emite radiatii ultraviolete perioada a anului, insa vara acestea sunt de aproximativ 3 ori mai puternice decat iarna; in plus au aparut gauri in stratul de ozon protector, au loc explozii solare, toate cresc pericolul expunerii prelungite si neprotejate a pielii la soare.
Vorbim de radiatiile UVA, care pot provoca alergii solare, dar ele patrund pana in profunzime si sunt responsabile de aparitia melanomului malign, unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer cutanat, cu evolutie rapida.
Sa nu uitam ca numarul persoanelor atinse de cancer cutanat este intr-o continua si ingrijoratoare crestere; cu cat arsurile solare se produc la varste mai tinere, cand pielea este mai sensibila si mai vulnerabila, cu atat creste riscul aparitiei cancerului; peste 95% dintre cancerele de piele sunt cauzate de soare.
Radiatiile UVB sunt responsabile de bronzarea pielii; daca se exagereaza cu expunerea la soare, provoaca arsurile solare.
“De aceea cea mai buna atitudine este cea de prevenire a arsurilor solare si a altor probleme ale pielii asigurandu-ne o dubla protectie solara:
-externa; expunere limitata la soare (in orele 7-9, 17-20), protectia mecanica a corpului (purtarea unei imbracaminti realizata din fibre naturale, a unor palarii cu boruri largi), folosirea ochelarilor de soare cu filtru UV; utilizarea unor creme de protectie care actioneaza prin blocarea radiatiilor solare si/sau prin absorbtia selectiva a razelor UV de tip A si B.
Citeste mai multe pe: http://sanatate.acasa.ro/naturist-8/dr-ruxandra-constantina-alimentele-si-remediile-care-ne-asigura-o-bronzare-uniforma-si-sanatoasa-214373.html#ixzz4mJOcI15B