Cum sa depozitezi corect fructele si legumele

pT78BzMec

Cum sa depozitezi corect fructele si legumele

Este foarte important sa depozitam in locurile adecvate alimentele cumparate, pentru ca acestea sa-si pastreze prospetimea si aroma cat mai mult timp.

La temperatura camerei e bine sa pastram: rosiile, castravetii, vinetele, ardeii grasi, portocalele, bananele, ananasul, merele. Nu trebuie puse in frigider, se pot inmuia si isi pot pierde din aroma.

Cartofii si ceapa trebuie depozitate in pungi de hartie (separate) intr-un loc intunecat si uscat; ceapa taiata si pusa descoperita in frigider nu trebuie consumata, pentru ca ea absoarbe toate toxinele. Daca cartofii au  incoltit, nu-i mai consumati, au devenit toxici.

La frigider pot fi depozitate perele, citricele, caisele, fructele de padure, strugurii; ciupercile, dovleceii, conopida, broccoli, varza, morcovii.