Greseli frecvente in cosmetica „de acasa“!

Autor:
Beautiful young woman applying organic cosmetics to her skin

 

Ce inseamna o ingrijire corecta a pielii

Cu siguranta, imbatranirea pielii nu poate fi evitata, dar poate fi intarziata. Primul pas este prevenirea, printr-o ingrijire corecta a pielii. In continuare, va prezentam cateva dintre cele mai intalnite greseli in cosmetica „de acasa“.

 

In viata de zi cu zi, intalnim frecvent persoane care folosesc produse inadecvate tipului de ten sau varstei.

Chiar persoane tinere, cu varste de 25 de ani, din cauza informarii incorecte sau a informarii „dupa ureche“, folosesc produse care sunt recomandate persoanelor peste 40 de ani.

Trebuie sa folosim produse specifice tipului de ten si varstei si, foarte important, din aceeasi gama: demachiant, tonic si crema.

Demachierea se face zilnic, atat dimineata, cat si seara, indiferent daca exista machiaj sau nu, altfel exista riscul ca pielea sa imbatraneasca foarte repede, in cazul in care nu avem grija de ea.

De asemenea, foarte important este ca produsele cosmetice folosite sa fie in termenul de valabilitate si ferite de surse de caldura, altfel riscam sa dezvoltam o alergie sau acnee.

Este obligatoriu sa folosim crema in fiecare zi; hidratanta pe timpul zilei, cu efecte anti-aging aplicata seara actioneaza foarte bine pe timpul noptii, cand tenul este relaxat.

O alta greseala grava este folosirea peelingului necontrolat. Peelingul se foloseste o singura data pe saptamana si nu zilnic, pentru a nu agresa tenul.

Consumul de apa este, de asemenea, important, fiind foarte benefic pielii. Un ten uscat, lipsit de elasticitate, duce la aparitia ridurilor si este predispus la iritatii si alergii.

Speram ca aceste cateva sfaturi va vor ajuta sa va mentineti tenul curat, frumos si, nu in ultimul rand, sanatos!

Diana Tomescu, estetician Medica RD Esthetic (tel. 0721.400. 559).

https://www.facebook.com/MedicaRDEsthetic/

safe_image

Articol publicat pe acasa.ro