Pune-ti in evidenta ochii printr-un machiaj corect

Autor:

Cum sa te machiezi in functie de forma ochilor?

ochi6_17537400
„Ochii sunt fereastra sufletului”, perfect adevarat; dar tot la fel de adevarat este si faptul ca niste ochi corect conturati, o privire frumoasa, pot atrage atentia si admiratia celor din jur.

Stiu, o sa spuneti ca nu toate suntem „daruite” de la natura cu  ochi mari, migdalati si patrunzatori.

Nici o problema ! Un machiaj corect, in functie de forma ochiilor tai, pot face minuni; nu ai nevoie decat de cateva nuante adecvate de fard, rimel si un tus de pleoape.

Orice femeie este frumoasa in felul ei, trebuie sa inveti cum sa iti pui în evidenta frumusetea si feminitatea.

Iata cateva trucuri de machiaj foarte usor de pus in aplicare, in functie de forma ochiilor.

Daca ai ochii mici, aplica o nuanta intermediara pe pleoapa si una deschisa in pliul pleoapei. Alege un dermatograf intr-o nuanta deschisa atat pentru baza genelor superioare, cat si a celor inferioare. Alege mascara neagra si aplica din abundenta pe genele superioare.

Daca ai ochii mari, proeminenti, alege o nuanta medie sau inchisa (de preferinta o nuanta anturala, un bej sau maro ceva mai inchis decat nuanta pielii tale) pentru pliul pleoapelor. Aplica direct mascara, atat pe genele superioare, cat si pe cele inferioare.

Daca ai ochii indepartati, incepe sa aplici o nuanta medie de fard din coltul exterior al pleoapei spre interior, pana acoperi toata suprafata. Alege apoi o nuaunta cu un ton sau doua mai deschisa si foloseste-o de la coada sprancenelor spre zona de mijloc, amestecand nuantele. Adauga apoi o nuanta inchisa in coltul interior, amestecand-o spre interior cu nuanta medie deja aplicata. Nuanta cea mai deschisa ar trebui sa fie intensa in mijlocul pleoapei. Aplica mascara pieptenand genele cat mai drept.

machiaj_ochi_caprui_7
Daca ai ochii foarte apropiati, aplica un strat subtire de fard de culoare deschisa incepand din coltul interior, pana la mijlocul pleoapei. Nuanta mai inchisa trebuie aplicata incepand din mijlocul pleoapei, spre coltul exterior. Amesteca nuantele acolo unde se intalnesc. Aplica mascara atat pe genele sperioare, cat si pe cele inferioare.
eyeliner-style-94_thumb

Daca ai ochii ‘infundati’, alege nuante de fard deschise, ca sa para mai mari. Aplica-le pe toata pleoapa, apoi aplica nuanta inchisa doar in pliul pleoapei. Amesteca usor nuantele intre ele, estompandu-le.
arata_img

Daca ai ochii “adormiti”, cu pleoapele greu de reperat, aparent stransi, ai nevoie de o nuanta medie sau inchisa pe care sa o aplici pe zona ‘ascunsa’ vederii.  Aplica apoi o nuanta deschisa sub sprancene, mai exact spre exterior. Aplica un strat generos de mascara numai pe genele superioare.

 

Si femeile ce poarta ochelari trebuie sa stie sa se machieze, machiajul lor ar trebui sa se potriveasca foarte bine cu culoarea ramelor. Daca ai rame stralucitoare, nu e nevoie sa folosesti fard de pleoape. Aplica doar multa mascara, de preferinta neagra.

machiajochelari3

Nu uita, „Natura iti da faţa pe care o ai la 20 de ani; depinde numai de tine, faţa pe care o ai la 50 de ani”.

(Coco Chanel)