Suplimentele pentru prostată, bune sau nu?

Autor:

Afecțiunile prostatei, precum inflamația glandei (prostatita), hipertrofia benignă de prostată, dar și cancerul de prostată pot fi ameliorate cu ajutorul suplimentelor alimentare. Acestea nu înlocuiesc însă tratamentul indicat de medic și trebuie să ții cont de câteva sfaturi înainte să începi să le iei.

Suplimentele pe bază de plante sunt utile, însă trebuie administrate împreună cu medicamentele recomandate de medicul urolog. Potrivit medicului fitoterapeut Ruxandra Constantina, acestea  ajută la menținerea fluxului urinar normal, au efect antiinflamator, antiseptic si antibiotic la nivelul căilor urinare.

Totodată, reduc simptomele cauzate de inflamarea și de creșterea în volum a prostatei. Suplimentele conțin antioxidanți, care reduc acțiunea nocivă a radicalilor liberi asupra organismului și previn apariția cancerului.

35130iyhgze5slv
Care sunt cele mai eficente remedii

În afecțiunile prostatei, se pot utiliza suplimente pe bază de rădăcină de urzică, echinacea, ghimpe, mătase de porumb, merișor, frunze de mesteacăn, muguri de plop, fructe de ienupăr, coada-calului, palmier de Florida. Polenul și tinctura de propolis sunt utile, de asemenea.

„Se poate administra și extract din muguri de coacăz negru, mlădițe de sequoia, mlădițe de merișor, în cure periodice de 2-3 luni“, spune dr. Ruxandra Constantina.  Tratamentul trebuie recomandat de un medic apifitoterapeut, în funcție de fiecare pacient în parte.

 

Citeste mai mult pe http://www.clicksanatate.ro/Suplimentele-de-prostata-bune-sau-nu_0_11363.html