Chimioterapia potențată de insulină, o speranță pentru pacienții cu cancer!

Autor:

Chimioterapia potențată de insulină, o speranță pentru pacienții cu cancer!

Mă bucur că acum, în prag de sărbători, pot să vă scriu despre vești bune, pline de speranță pentru bolnavii de cancer! Medicii oncologi ne reamintesc că lupta cu cancerul poate fi câștigată!
În Istanbul a avut loc, de curând, conferința “Tratamente inovatoare în cancer”. Profesorul de Oncologie Medicală Dr. Bülent Berkarda și medic specialist pe oncologie medicală Mehmet Salih İyikesici au susținut subiectul principal al conferinței “Chimioterapia potențată de insulină”, o nouă abordare în tratamentul cancerului, pe care au început să o aplice în Turcia încă de acum șapte ani.

Prof. Dr. Bülent Berkarda primul oncolog turc a găsit modalitatea prin care tumorile canceroase sunt distruse chiar și după ce acestea s-au răspândit, tratând în decurs de 7 ani peste 15000 de pacienți, din întreaga lume, bolnavi de cancer de grad avansat cu o rată de succes de 80%.
”Chimioterapia potențată de insulină, este metoda care transformă vulnerabilitatea celulelor canceroase într-o metodă eficientă de tratament. La începutul fiecărei cure de tratament se scade valoarea glicemiei prin injectare de insulină – fapt care face ca aceste celule canceroase să capteze cu poftă substanțele de chimioterapie injectate ulterior”, spune Prof. Dr Bülent Berkarda, profesor și medic oncolog fondator al Centrului Oncologic CHEMO THERMIA, Istanbul.
Un avantaj al Chimioterapiei potențată de insulină față de chimioterapia clasică este că medicamentele chimioterapeutice pot fi utilizate în doze mult mai mici. Chimioterapia potențată de insulină vizează mai selectiv celulele canceroase și afectează un număr mic de celule normale. Din acest motiv, pacienții nu se plâng de efectele secundare observate la chimioterapia clasică, cum ar fi foliculii piloni, vărsăturile, oboseală și depresia. În plus, calitatea vieții pacientului este crescută în mod simțitor.
”Chimioterapia potențată de insulină poate fi folosită în tratarea tuturor tipurilor de cancer, însă alături de alte tratamente de susținere adiționale oferă șansa la viață pacienților cu cancer de grad 3 sau 4 care nu pot tolera un tratament clasic de chimioterapie”, adaugă Prof. Dr Bülent Berkarda, medic oncolog.
”Având în vedere că boala, respectiv cancerul, afectează diferit persoanele suntem obligați să personalizăm tratamentele introducând și terapii adiționale precum: hipertermia, oxigenul hiperbaric și dieta chetogenică, care conform studiilor și practicii noastre îmbunătățesc rezultatele tratementului. Însă, ca și centru medical, ne bucurăm de rata cea mai mare de supraviețuire la cancerul de pancreas având rezultate excepționale și introducând studii de caz în experiența mondială pe oncologie”, declară Prof. Dr Bülent Berkarda, medic oncolog.
Din fericire și romanii pot beneficia de această terapie modernă! ”Am deschis în București o reprezentanță a Centrului Oncologic CHEMO THERMIA, pentru ca și pacienții români să poată beneficia de terapii eficiente în tratamentul cancerului, mai ales pentru cei cu stadii avansate. Cu ajutorul nostru pacienții pot obține opinii medicale gratuite, un translator pe tot parcursul tratamentului și tot sprijinul nostru pentru a beneficia de un tratament performant”, informează Alice Abdi, reprezentant al centrului oncologic în România.

Despre Profesorul Dr. Bülent Berkarda
Este primul oncolog medical care practică medicina în Turcia. A continuat să înființeze Departamentul de Oncologie Medicală de la Universitatea din Istanbul în 1974. A jucat un rol important în educația pentru cancer, în diagnosticul și tratamentul cancerului și în stabilirea unor societăți științifice de oncologie, cum ar fi Societatea Turcă de Oncologie și Societatea Turcă Chimioterapia de atunci. Mai mult, a ocupat funcția de Decan al Facultății de medicină Cerrahasa (1979 – 1982) și rector al Universității Istanbul (1994-1998).
În ultimii ani, Prof. Berkarda a studiat metode complementare de tratare a cancerului împreună cu protocoalele terapeutice standard. Din nefericire, este bine cunoscut faptul că chimioterapia standard este de obicei ineficientă, în special în stadiul IV al cancerului. Mai exact, Prof. Berkarda investighează rolurile dietei, nutraceuticalelor, hipertermiei și chimioterapiei potențate de insulină pentru a echilibra inadecvările chimioterapiei clasică.

Pentru mai multe detalii despre metoda de tratament, costuri și întrebări vizitați www.învingecancerul.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here