Optimiștii trăiesc mai mult. Iată ce au aceștia în comun!

Autor:

Atunci când vine vorba de optimism versus pesimism, atât opinia publică cât și știința confirmă că persoanele optimiste au mai mult de câștigat. La urma urmei, optimiștii văd partea frumoasă a lucrurilor și că, în cele din urmă, binele învinge răul.

 

Totuși, un studiu realizat în 2013 susținea contrariul și anume că pesimiștii sunt cei care trăiesc mai mult, pentru că sunt mult mai atenți și nu-și asumă riscuri stupide, așa cum ar face optimiștii, care sunt iubitori de distracție. Asta nu înseamnă că pesimiștii sunt neapărat mai fericiți, în timp ce optimiștii, fără îndoială, nu se lasă copleșiți de negativism.

De asemenea, în ceea ce îi privește pe optimiști, se pare că aceștia au câteva trăsături în comun, potrivit psihologului Charles S. Carver de la Universitatea din Miami. Iată care sunt acestea!

Sunt adaptabili și flexibili

Atitudinea plină de speranță a optimiștilor îi ajută să persevereze și să facă față dificultăților, precum și să le dea siguranța că lucrurile se vor așeza în timp. De asemenea, persoanele optimiste sunt și mai adaptabile, mai susține Carver, astfel că atunci când ceva nu funcționează, ei încearcă să găsească alte soluții.

Sunt adepții mișcării

Citeste mai mult pe http://www.clicksanatate.ro/Optimistii-traiesc-mai-mult-iata-ce-au-acestia-in-comun_0_14062.html