Cele mai sanatoase masline

Autor:

Măslinele sunt perfecte pentru aperitivele gustoase, ele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Se cunosc efectele benefice ale măslinelor și uleiului de măsline pentru funcționarea bună a organismului, pentru păstrarea unei pieli fine și elastice și pentru tratamentul părului.

 

Cele mai sănătoase măsline – diferența de culoare la măsline

Dar care dintre măslinele de pe piață sunt cele mai sănătoase. În primul rând, toate tipurile de măsline gata pentru a fi consumate sunt de fapt murate, înmuiate în apă sau ulei sau ambalate în sare, căci cele crude nu sunt comestibile. Cât despre culorile lor, măslinele verzi sunt culese din pom când sunt încă necoapte, în timp ce cele negre sunt lăsate mai mult în pom. De aceea gustul lor este mai puțin amar și au o textură mai moale, deoarece au fost lăsate mai mult la copt. Măslinele maro se obțin din măslinele verzi puse în saramură.

Cele mai importante tipuri de măsline, preparate printr-o varietate de metode și ambalate pentru a fi vândute se găsesc și la noi în țară. Cele mai cunoscute sunt kalamata, originare din Grecia și sunt măsline negre culese la maturitate și băgate în apă cu sare. Au o aromă puternică și sunt considerate printre cele mai bune. Pot fi de diverse culori și au coaja ușor încrețită.

 

Kalamata-Olives

Cele mai sănătoase măsline – tipuri de măsline sănătoase

Citeste mai mult pe http://www.clicksanatate.ro/Cele-mai-sanatoase-masline_0_12172.html