Comunicat Ziua Sigurantei Pacientului

Autor:

17 SEPTEMBRIE este Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Spitalul Laurus Medical a fost acreditat in Categoria a II-a cu recomandari, in urma evaluariiAutoritatiiNationale de Management al Calitatii in Sanatate (A.N.M.C.S.)

În cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS, în vederea recunoașterii siguranței pacienților ca o prioritate globală a sănătății, s-a stabilit ca, din acest an, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Laurus Medical se alatura intiativei A.N.M.C.S. si astazi 17 septembrie, in cadrul spitalului au avut loc urmatoarele activitati menite sa marcheze importanta temei si pentru constientizarea importantei sigurantei pacientului pentru orice serviciu medical de care beneficiaza:

  • Afișarea de postere si materiale informative
  • Intreg personalul Laurus Medical a purtat o fundita portocalie pe tot parcursul acestei zile, culoarea aleasă de OMS ca simbol al acestui eveniment,
  • A fost organizata o întâlnire tematica cu angajații unității sanitare în cadrul căreia a fost transmismesajul comun OMS – ANMCS și s-a prezentat importanța:
  • implicării pacienților ca parteneri în îngrijirea lor
  • colaborării cu pacientul, pentru siguranța acestuia
  • asigurării  dezvoltării profesionale continue pentru îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor în materie de siguranță a pacientului
  • creerii unei culturi organizaționale pentru siguranța mediului de îngrijire
  • încurajării raportării fără caracter acuzator a evenimentelor adverse asociate asistenței medicale și a învățării din erori.

 

“Procesul de acreditare, dincolo de efortulpe care il presupune, ramane in esenta o experienta pozitiva. Aceasta pentru ca, pe de o parte, permite evaluarea tuturor aspectelor pe care le presupune o activitate atat de complexa, identificand nevoile de a schimba, de a imbunatatii anumite lucruri pe care in mod obisnuit stressul cotidian si rutina te fac sa  nu le mai sesizezi. Pe de alta parte consolideaza efortul nostru zilnic de a asigura o practica medicala de calitate, imbunatatind gradul de satisfactie al pacientilor si nu in ultimul rand profilul de siguranta al practicii medicaleDr. Daniel-Iulian Voiculescu director medical al spitalului Laurus Medical, medic primar chirurgie generala, doctor in Stiinte Medicale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here