Cum depasim cu bine perioadele caniculare

Canicula, stres suplimentar pentru organism. Cum ne racorim fara sa ne imbolnavim

Canicula este greu de suportat chiar si pentru o persoana sanatoasa, deoarece temperaturile crescute creeaza un stres suplimentar organismului, care face eforturi suplimentare pentru a se adapta.

In aceasta perioada cautam racoare pe malul apei, strand, piscina… “Atentie mare pentru ca putem dezvolta alergii la clorul cu care este tratata apa sau, si mai grav, diferite infectii micotice, virale sau bacteriene (conjunctivite si otite de piscina, infectii genitale, infectii ale pielii). Trebuie sa facem dus obligatoriu inainte si dupa ce am iesit din apa, sa folosim prosoapele proprii atunci cand ne asezam pe sezlonguri sau pe marginea psicinei. La fel, purtatul papucilor de baie este obigatoriu. Aerul conditionat trebuie folosit cu masura, diferenta de temperatura intre mediul ambiant si cel din incapere trebuie sa fie de maxim 5-6 grade, fluxul de aer sa nu bata direct inspre noi (risc de infectii respiratorii, rinite alergice, sinuzite, nevralgii), sa aerisim periodic camera, sa schimbam filtrele periodic, maxim la 6 luni (risc crescut de infectii respiratorii cu mucegaiuri si bacterii)”, spune dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, apifitoterapie si naturopatie in cadrul clinicii Medica RD Estethic.

Cititi mai mult pe http://sanatate.acasa.ro/boli-7/canicula-stres-suplimentar-pentru-organism-cum-ne-racorim-fara-sa-ne-imbolnavim-214222.html

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here