Pregateste-ti silueta pentru concediu

Autor:

 

A venit vara și îți faci deja planuri de concediu. Planurile includ și pierderea câtorva kilograme înainte de vacanța la mare.Prietenele vor să te ajute și îți recomandă soluțiile lor: Renunță la cină! Sau… Mănâncă doar salate! Sau… Bea doar apă plată cu lămâie! STOP! Știm că îți dorești cu ardoare să scapi de nesuferitele de kilograme. Vara este cel mai ușor să pierzi din kilogramele în plus. Ai la dispoziție atâtea fructe, legume, alimente care nu îngrașă. De ce să nu profiți de ele? Nu face aceeași greșeală ca prietenele tale, nu face greșeala să te înfometezi sau să sari peste mese!

foto 1

Înfometarea și riscurile pentru sănătate

Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au realizat un studiu despre înfometare, după al doilea război mondial. Participanții la studiu au urmat o dietă hipocalorică timp de câteva luni. La finalul studiului s-a dovedit că au pierdut până la 25% din greutatea corporală, însă dieta hipocalorică le-a provocat și o serie de probleme: scăderea ratei metabolice, pierderea masei musculare, reducerea capacității de efort, semne de îmbătrânire precoce, stări de nervozitate, anxietate, depresie.

3 reguli esențiale pentru a slăbi fără să te înfometezi

Nu sări peste micul dejun!

Micul dejun te ajută să ai mai multă energie, să îți activezi metabolismul, să ai nutrienții necesari pentru întreaga zi.

Hidratează-te!

Apă, apă și iar apă! Apa este cel mai hidratant lichid, asimilat cel mai bine în toate celulele organismului. Pentru detoxifiere, slăbire, energie și regenerare hidratează-te în fiecare zi. Adulții sănătoși trebuie să consume vara cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Consumă fibre (fructe, legume, cereale integrale)!

Suntem în sezonul fructelor și legumelor, deci e ușor să îți asiguri necesarul zilnic de fibre, pe care nutriționiștii îl stabilesc în intervalul 24-35 g/zi.

foto 2

Fibrele te ajută să slăbești pe mai multe căi:

  • Fibrele controlează foamea, acționând ca un inhibitor natural al foamei. Bonus: fibrele nu au calorii!
  • Fibrele dau senzația de sațietate, prelungind efectul hormonului colecistokinina (substanța care provoacă senzația de sațietate).
  • Fibrele încetinesc transformarea carbohidraților în zahăr, ceea ce permite organismului să folosească mai eficient glucoza.
  • Fibrele împiedică absorbția grăsimilor, pe care le elimină.
  • Fibrele elimină din caloriile deja consumate. Fiecare gram de fibre pe care îl consumi poate elimina 7 calorii.

Ai un program încărcat și nu reușești să consumi suficiente fructe, legume ca să îți asiguri necesarul de fibre? Apelează la un supliment de fibre așa cum este ColonHelp!

 Cum te ajută ColonHelp?

colonhelp 480g

Fibrele din semințele de in și psyllium din ColonHelp cresc indicele de sațietate al alimentelor. Cu alte cuvinte, sub acțiunea apei, fibrele își măresc volumul în stomac și formează un veritabil balonaș gastric vegetal, care te ajută să mănânci mai puțin la masa următoare și să slăbești în acest fel.

Dar acțiunea fibrelor ColonHelp nu se oprește aici! Fibrele ColonHelp stimulează digestia, absorb apa și elimină toxinele. În orice cură de slăbire este nevoie și de detoxifierea organismului. În plus, fibrele solubile din ColonHelp reduc absorbția grăsimilor la nivel intestinal, astfel încât tot ce mănânci va fi degresat într-o mare măsură. Aceasta în vreme ce fibrele insolubile accelerează tranzitul intestinal și metabolismul. Persoanele cu tendință de îngrășare au un metabolism mai lent. Prin accelerarea tranzitului se micșorează semnificativ timpul de absorbție a nutrienților și se reduce încărcătura calorică a meselor.

Mai multe detalii despre ColonHelp poți găsi aici!