In aceasta perioada, organismul nostru are nevoie de o hidratare suplimentara, in primul rand pentru a inlocui pierderile de apa cauzate de temperaturile crescute si in al doilea rand pentru a ne „racori”.
Cele mai bune lichide pentru zilele caniculare sunt reprezentate de: apa, apa cu lamaie, ceaiurile (asiatice, medicinale) preparate in casa, sucurile naturale de fructe. Sa nu uitam ca alcoolul, cafeaua, bauturile dulci din comert, bauturile carbogazoase ne satisfac doar pe moment setea, in realitate, ele accentueaza deshidratarea.
Ceaiul, a doua cea mai consumata bautura din lume, este un remediu natural deosebit de benefic organismului. Poate nu este intamplator faptul ca japonezii si chinezii, mari consumatori de ceai, au printre cele mai mari sperante de viata din lume.
Ceaiurile derivate din infuzarea frunzelor de Camelia sinensis ne hidrateaza si, in acelasi timp, gratie compozitiei lor, bogate in minerale, vitamine, antioxidanti, previn imbatranirea prematura, ne apara de bolile cardiovasculare, bolile degenerative si chiar de bolile canceroase; stimuleaza imunitatea. In acelasi timp au efecte tonice si energizante asupra sistemului nervos, inlatura oboseala fizica si psihica. Vorbim despre ceaiul verde, ceaiul alb, ceaiul negru, consumat ca atare sau asociat cu suc lamaie, miere, fructe, flori, condimente (scortisoara, nucsoara, ghimbir, vanilie, cuisoare, piper negru, anason, frunze de dafin), migdale, anason, capsuni/zmeura, struguri, albastrele, boboci de trandafir. Aceste ceaiuri, la fel ca si cel de guarana, de mate, contin teina si trebuie consumate in prima parte a zilei.
Ceaiul rooiboos (sau rosu african) imbunatateste digestia, stimuleaza arderea grasimilor, regleaza nivelul glicemiei; contine o cantitate mare de antioxidanti, in schimb nu contine teina, deci se poate bea in orice moment al zilei, are efecte calmante, relaxante.
Citeste mai multe pe: http://experti.acasa.ro/sanatate-302/expert-acasa-ro-dr-ruxandra-constantina-cum-ne-racorim-vara-cu-remedii-naturale-193862.html#ixzz4lsuNg4Do