Pentru orice copil laptele matern conteaza!

Autor:

 

Alăptarea este cel mai natural mod de a asigura o dezvoltare sănătoasă copilului tău în primele luni de viață.

Toate studiile medicale demonstrează faptul că laptele matern este ideal pentru copii deoarece acesta conține toate substanțele nutritive necesare, în cantități și proporții potrivite, pentru o creștere armonioasă.

În același timp, laptele matern este mai ușor de digerat de organismul copilului, asigură protecție împotriva infecțiilor, ajută la dezvoltarea neuropsihică a copilului.

Pe lângă avantajele de care beneficiază copilul, alăptarea este benefică și pentru tine deoarece aceasta contractă uterul, reduce incidența anemiei postpartum, ajută la pierderea excesului de grăsime depus în timpul sarcinii, permite spațierea nașterilor, scade riscul de cancer ovarian și de sân. Totodată, ajută și la crearea unei relații speciale între tine și cel mic.

Cu toate acestea, multe mame sunt îngrijorate de faptul că trebuie să întrerupă alăptarea din diverse motive, cel mai frecvent fiind întoarcerea la serviciu. În aceste situații, alăptarea poate fi combinată cu hrănirea cu biberonul pentru a oferi copilului tau beneficiile laptelui matern chiar dacă nu ești prezentă.

Pentru a-l hrăni corect pe cel mic trebuie să iei în calcul mai multe aspecte legate de biberon și de tetina acestuia. Sunt foarte importante: calitatea materialului din care este realizat biberonul, forma acestuia și caracteristicile tetinei.

Când alegi tetina, trebuie să ții cont în primul rând de forma și materialul acesteia care să îi permită copilului sa imite mișcările peristaltice ale limbii, invățate la sânul mamei. Acestea sunt foarte importante pentru a îl ajuta pe cel mic să se hrănească eficient si suficient.

 

Miscari efectuate in timpul alaptarii la san

stages 1stages-2stages--3

 

Miscari efectuate in timpul hranirii la biberonul Lansinoh

1

 

Este dovedit clinic ca tetinele biberoanelor Lansinoh incurajeaza miscarile peristaltice invatate de copilul la sanul mamei. Biberoanele sunt compatibile cu toata game de pompe Lansinoh.

Biberoanele Lansinoh fac parte din gama pentru alăptare concepută de specialiștii Lansinoh ca un sprijin pentru mamele care alăptează și care, din anumite motive, nu pot fi alături de copil pentru o anumită perioadă de timp. În acest fel, procesul alăptării nu este întrerupt iar bebelușul beneficiază cât mai mult de proprietățile laptelui matern.

Bottle_5oz_Triple_Pack_540_405_c1

Tetina acestuia este realizată din silicon moale, cu două texturi diferite iar vârful acesteia permite copilului să regleze fluxul de lapte, se întinde și se flexează pentru o compresie optimă. Liniile verticale din silicon din interiorul acesteia consolidează structura acesteia, eliminând riscul aplatizării în timpul suptului. Aceasta este prevăzută cu un sistem de ventilare care reduce aerul ingerat de bebelusi iar designul gradual al tetinei permite o bună mișcare peristaltică a limbii.

Bottle_8oz_Product_540_405_c1

…afla mai multe pe lansinoh.nextstep.com.ro