Problemele ginecologice de vara

Autor:

A venit vara, ne bucuram in sfarsit de zile calde si insorite, stam la soare, inotam in piscine si stranduri.

Pe perioada verii creste incidenta infectiilor si inflamatiilor genitale, de aceea noi, femeile, trebuie sa acordam o atentie deosebita igienei noastre intime.

In primul rand este foarte importanta mentinerea unui ph vaginal adecvat, adica acid, care reprezinta un mod de protectie naturala importanta, intrucat majoritatea micro-organismelor patogene nu se dezvolta intr-un mediu acid. Spalarea frecventa cu sapunuri obisnuite, gel de dus nu este recomandata, deoarece aceste sapunuri sunt alcaline si perturba aciditatea mediului vaginal. Drept rezultat, bacteriile daunatoare care cresc bine intr-un mediu alcalin sunt favorizate sa se dezvolte, iar infectiile vaginale pot fi consecinta.

Trebuie sa folosim produse naturale adecvate pentru igiena intima zilnica, care curata delicat fara sa afecteza sistemul natural de aparare.

Mare atentie in cazul in care frecventam bazine de inot, exista riscul contractarii unor infectii bacteriene, virale sau micotice; de asemena, clorul utilizat pentru dezinfectia apelor poate duce la dereglarea florei vaginale foarte rapid, chiar si in cazul femeilor care nu si-au inceput viata sexuala.

 

Este foarte important sa folosim produse naturale, care previn aparitia acestor inflamatii si infectii genitale sau se pot asocia tratamentului alopat pentru atenuarea simptomatologiei  si prevenirea recidivelor.

 

Dragi viitoare sau actuale mamici, trebuie sa fim foarte atente la igiena intima si sa prevenim aparitia oricarei infectii sau inflamatii la nivel genital !


Cititi mai mult pe http://www.drconstantinaruxandra.ro/2016/06/a-venit-vara-ne-bucuram-in-sfarsit-de.html

femme_soleil2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here