Antibiotice naturale

Antibioticele naturale au efecte deosebit de puternice asupra diferitilor germeni (bacterii, ciuperci, virusuri, paraziti); au avantajul ca nu ataca si bacteriile bune, saprofite, nu dezvolta rezistenta; administrate corect, nu au efecte negative asupra organismului uman.

Uleiurile esentiale (de cimbru, eucalipt, te-tree, scortisoara, busuioc, oregano) inhiba dezvoltarea unor bacterii deosebit de raspandite in zilele noastre (streptococ, stafilococ, Klebsiella, E.coli), virusuri (inclusiv virusul gripal, virusul hepatitei); au si actiune antiparazitara, antifungica.

Se administreaza sub forma de combinatii de uleiuri esentiale, tinctura, capsule, iar pentru copii se utilizeaza siropuri ce contin uleiuri esentiale; durata tratamentului este in general 10-15 zile.

Echinaceea este una dintre cele mai utilizate si benefice plante cu actiune imunostimulatoare, antibiotica, antivirala; poate fi administrata sub forma de tinctura, comprimate (ce contin extract de echinaceea), suc proaspat stabilizat; doza si timpul de administrare trebuie recomandate de medicul apifitoterapeut; tratamentul dureza in general 30 zile, cu pauza; sau 10 zile/luna, timp de 3 luni.

Argintul coloidal este considerat unul dintre cele mai puternice şi eficace antibiotice naturale; are un spectru foarte larg de actiune, actionand contra a mai mult de 600 agenti patogeni, inclusv acei germeni virulenti care au dezvoltat rezistenta la antibiotice uzuale.

Mierea de albine, prin continutul ei deosebit de valoros (glucoza, fructoza, enzime, vitamine, saruri minerale, acizi organici), are proprietati de stimularea a imunitatii generale, antibacteriene si antivirale, vitaminizante.

Mierea de Manuka, o miere monoflora , de origine din Noua Zeelanda, are proprietati foarte puternice antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antifungice, antiseptice, antiinflamatorii si  antifungice. In scopuri terapeutice se utilizeaza miere de Manuka ACTIVA -cu activitate antibacteriana peroxidica si miere de Manuka UMF –  cu activitate antibacteriana non- peroxidica.

Propolisul, gratie compozitiei biochimice deosebite, are in primul rand proprietati antiseptice si antiinfectioase deosebite: creste imunitatea generala a organismului, creste rezistenta in fata infectiilor microbiene, virale si micotice; este considerat un adevarat antibiotic natural deosebit de puternic si eficace, fara efecte adverse; are actiune  bactericida și bacteriostatica fata de streptococi, stafilococi, Trichomonas, Klebsiella, Salmonella, Shigella, Proteus, Candida, Helicobacter pilori; distruge si parazitii intestinali – Giardia. Forma cea mai activa este tinctura de propolis, doza se administreaza in functie de varsta si afectiune, 10-21 zile.

In cazul unei infectii severe, apelati la un medic specialist care va recomanda o schema terapeutica cu antibioticele clasice adecvate; netratata corect, orice infectie trenanta poate pune in pericol viata !

fe977004015c6193

Dr Ruxandra Constantina,

medic specialist medicina familie, apifitoterapie, gemoterapie

https://www.facebook.com/SanavitConsult/

0733299355

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here