Terapia Yumeiho

Terapia Yumeiho consta in aplicarea metodica a unui ansamblu complex de procedee manuale in scopul restabilirii echilibrului functional al organismului uman.

153219688

Tehnicile si procedeele speciale de masaj, precum si celelalte aplicatii terapeutice manuale incluse in practica Yumeiho, deriva din elemente ale medicinei traditionale chineze si japoneze. Actualmente functioneaza atat in Japonia, cat si in intreaga lume (in peste 30 de ţari) in care se practica cu succes terapia Yumeiho. Experienta clinica si investigatiile efectuate prin metode stiintifice au dovedit complexitatea efectelor terapiei asupra corpului uman.

Desi este o metoda conceputa pentru a fi aplicata mai ales in scop preventiv, se numeste totusi TERAPIE Yumeiho, deoarece obiectivul principal al acesteia este tratarea sau diminuarea cauzelor tulburarilor functionale care, in timp, pot genera suferinte cronice. De asemenea, terapia Yumeiho poate fi aplicata si in scopul prevenirii sau incetinirii evolutiei afectiunilor deja prezente.

Procedeele terapeutice manuale aplicate in scop preventiv sau corectiv, in cadrul terapiei Yumeiho, constau in tehnici speciale de masaj, procedee de punctoterapie, elemente de stretching si metode de corectare, respectiv echilibrare a posturii.

Procedeele terapeutice se aplica cu pacientul imbracat intr- o tinuta lejera, tehnicile de masaj fiind aplicate peste imbracaminte, pacientul beneficiind astfel de  deplina intimitate.

Indicatiile aplicarii terapiei Yumeiho:

-tulburari de statica si dinamica ale coloanei vertebrale: cifoze, scolioze, hiperlordoze; asimetrii ale bazinului, ale membrelor inferioare;

-afecţiuni de origine musculara si articulara care pot da tulburari de mers si echilibru;

-tulburari induse de stress, cum ar fi: insomnii, anxietate, tensiuni musculare dureroase, oboseala cronica, psihica si fizica;

-recuperarea pacientilor care au suferit imobilizari prelungite.

Intotdeauna terapia Yumeiho se aplica sub supraveghere medicala si poate fi efectuata numai de catre un terapeut acreditat de Societatea Romana de Yumeiho.

Kt. Burileanu Horia Alin

Instructor terapie Yumeiho

 Centrul de Recuperare Medicala PROKINETIC Craiova

durerea de spate  11047200_10152855214194755_1455453563_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here