Beneficiile consumului de fructe uscate

Autor:

 

Fructele uscate sunt la fel de pline de vitamine și fibre ca fructele proaspete. Așadar, ar trebui consumate cu aceeași regularitate ca și cele proaspete. Fie că vă plac curmalele, smochinele sau prunele uscate, acestea au numeroase beneficii asupra organismului uman.

z_photo1_produit_641_1048

Beneficiile consumului de fructe uscate – un fruct anticancerigen, curmala uscată

Curmalele sunt unele dintre cele mai bune fructe uscate. Folosite în diverse deserturi vegane, acestea oferă necesarul minim pentru o alimentație echilibrată. Coaja curmalei conține aproape toate vitaminele, mai puțin vitamina E și H. În compoziția lor există mai mulți aminoacizi decât în portocale sau banane și sunt excelente pentru a îndepărta constipația. În plus, cercetările recente au evidențiat rolul preventiv al curmalelor în bolile canceroase. Sunt recomandate și în afecțiunile nervilor, au acțiune benefică asupra prostatei și rinichilor, dar ajută și în procesul de calcifiere al oaselor.

Stafidele sunt struguri uscați, foarte aromați și cu un conținut ridicat de zahăr. Acestea contribuie semnificativ la întărirea mușchiului cardiac, cresc cantitatea de colesterol bun și reduc pofta de mâncare. Au efecte excelente în convalescență, dar sunt bune și pentru prevenirea oboselii și depresiei. Stafidele pot fi cele mai bune dulciuri care să înlocuiască bomboanele, în plus sunt foarte sănătoase: conțin potasiu, fier, iod, magneziu, vitaminele A și C, complexul de vitamine B.

Smochinele uscate sunt delicioase și foarte sănătoase, o sursă excelentă de fier, potasiu, magneziu și vitamina K. Pot fi utilizate și ca înlocuitor de grăsime pentru produsele de patiserie. O ceașcă de smochine uscate conține 240 mg de calciu, 370 de calorii și 14.6 grame de fibre, 1 gram de grăsimi și 95 de grame de carbohidrați. Sunt perfecte pentru diverse deserturi, dar și consumate ca atare.

Beneficiile consumului de fructe uscate – antioxidant puternic, prunele uscate

Cititi mai mult pe http://www.clicksanatate.ro/Beneficiile-consumului-de-fructe-uscate_0_13033.html