Beneficiile mersului pe bicicletă

Autor:

Mersul pe bicicletă nu este doar o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber, ci aduce și nenumărate beneficii asupra sănătății.

Descoperă câteva dintre acestea!

Cei care au obiceiul de a pedala cu regularitate îmbătrânesc mai greu decât cei care nu au acest obicei.

seniors-bikes1

Beneficiile mersului pe bicicletă: antrenează inima

Persoanele care obișnuiesc să meargă cu bicicleta sunt mai puțin predispuse afecțiunilor cardiace. Asta pentru că mersul pe bicicletă duce la o mai bună oxigenare a organelor. Inima pompează mai mult sânge şi oxigen către ţesuturi.  Potrivit unor studii, reduce la jumătate riscul unui atac de cord.

Beneficiile mersului pe bicicletă:  reduce riscul de apariţie a astmului

Această activitate este o bună modalitate de prevenire a afecţiunilor respiratorii, precum astmul și bronşita. De asemenea, crește capacitatea la efort fizic; este un mod de a îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce înseamnă că te ferește de apariția sindromului picioarelor umflate, dar scade și riscul apariției varicelor.

Beneficiile mersului pe bicicletă: scade riscul aparitiei osteoporozei

Persoanele care obișnuiesc să meargă pe bicicletă cu regularitate au un risc mai scăzut de a dezvolta osteoporoză. Reprezintă, de asemenea, o bună metodă de a-ți întări musculatura regiunii inferioara a corpului si articulațiile de la nivelul genunchilor.

 

Citeste mai mult pe http://www.clicksanatate.ro/Beneficiile-mersului-pe-bicicleta_0_12008.html