Consumul zilnic de cafea previne reaparitia cancerului de colon

Autor:

Consumul regulat de cafea ar putea preveni reapariția cancerului de colon și chiar mări șansele de supraviețuire ale pacienților care suferă de această maladie, arată un studiu amplu realizat de Institutul de Cancer Dana Farber din Boston.

 

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de o mie de pacienți care fuseseră tratați chirurgical și prin intermediul chimioterapiei pentru cancer colorectal în stadiul III.

În condiții normale, în 35 % din cazuri boala revine la acest tip de pacienți, însă riscul este mai mic la cei care obișnuiesc să bea zilnic cafea, așa cum s-a constatat.

Efectul asupra cancerului depinde foarte mult de cantitatea de cafea consumată. La bolnavii care au primit cel puțin patru căni de cafea zilnic (aproximativ 460 mg de cofeină),riscul de reapariție a cancerului a scăzut cu 42 %  și cu 33 % cel de a deceda din alte cauze, prin comparație cu participanții la studiu care nu au consumat cafea.

café

Citeste mai mult pe http://www.clicksanatate.ro/Consumul-zilnic-de-cafea-previne-reaparitia-cancerului-de-colon_0_12569.html