Hidratarea, extrem de importanta!

Autor:

 

Apa este esenţialǎ în dezvoltarea, hidratarea şi creşterea armonioasǎ a copilului.

durezza-acqua

Sugarii şi copii mici au un risc crescut de deshidratare. Acest risc creşte dacǎ temperatura mediului ambient este crescutǎ. Laptele matern asigurǎ toatǎ apa de care bebeluşul are nevoie chiar şi în zilele caniculare dacǎ este hrǎnit exclusiv la sân. Dupǎ începerea diversificǎrii şi introducerea alimentelor solide, apetitul pentru lapte scade, astfel încât va trebui sǎ luaţi în considerare forme suplimentare de hidratare, mai ales cǎ nivelul lor de activitate creşte.

Principalele semne ale deshidratǎrii copiilor sunt:
* gura uscatǎ
* saliva lipicioasǎ
* sunt palizi
* au ochii înfundaţi în orbite, încercǎnaţi
* urineazǎ la intervale mari de timp 6-8 ore, în cantitǎţi mici.

 

Alte semne ale deshidratǎrii copiilor sunt nervozitatea, lipsa poftei de mâncare. Cea mai bunǎ modalitate de a preveni deshidratarea este de a oferi copilului apǎ, iar in zilele cǎlduroase de varǎ îi poţi oferi dublul cantitǎţii de lichide pe care o primea în mod normal.

De obicei copii trebuie sǎ fie atraşi de ceva pentru a consuma acel lucru. Dacǎ copilul tǎu este atras de acel ceva, primul pas este fǎcut şi îl vor accepta mult mai uşor – ar putea sa îi dea o şansǎ indiferent de ce gust are. De aceea, încearcǎ sǎ îi pui apǎ într-o canǎ sau pahar mai colorat. In acest fel cel mic va fi atras de acea cana şi cu siguranţǎ va vrea sǎ bea din ea.

Pentru a-i încuraja pe micuţi sǎ se hidrateze singuri, folosiţi canuţe atractive, usor de manevrat, din care sa poata bea fǎrǎ efort şi din care lichidul sǎ nu se verse indiferent de poziţia în care este ţinutǎ canuţa.

Canuţele Tommee Tippee Explora sunt testate de cei mai exigenţi mici experţi. Gama de cǎnuţe Tommee Tippee Explora evolueazǎ odatǎ cu copilul tǎu, produsele fiind perfect adaptate etapelor de dezvoltare ale copiilor. Datoritǎ culorilor vii şi a designului atrǎgǎtor, cǎnuţele sunt preferate de copii. Sunt dotate cu supape anti-curgere inteligent create pentru a evita curgerile de lichid nedorite.

44702097.144701097.544703097_1