Cum facem fata alergiilor de vara

In sezonul cald, polenul gramineelor (sau plante cu spice- ierburi inalte, cereale), mucegaiurile, cauzate de temperaturilor inalte si a umezelii ridicate si praful acutizeaza starile alergice. Din fericire, remediile naturale ne ajuta sa depasim momentele!

Sunt afectate persoanele de orice varsta; din pacate copii si adolescentii prezinta o crestere alarmanta a alergiilor sezoniere sau permanente . Simptomatologia, suparatoare si trenanta, este dominata de semnele respiratorii: nas infundat sau nas care curge (rinoree apoasa), stranuturi repetate, mancarime la nivel ocular, nazal si faringian, lacrimarea ochilor, tuse uscata; acestea se pot insoti de stare de anxietate, nervozitate, insomnii, dureri cap.

“Este bine ca persoanele sensibile sa respecte anumite reguli:

-in primul rand alimentatia sa se bazeze pe legume si fructe proaspete, verdeturi; este indicat consumul de patrunjel, ce are proprietati diuretice, detoxifiante si antialergice, sub forma de salata sau suc de patrunjel (proaspat preparat),10-15 zile; utile sunt si sucul de telina, de spanac; la fel infuzia din frunze de urzica , 2-3 cani pe zi, timp de 20-30 de zile; sau tinctura, 1 lingurita de 3 ori/zi; sau infuzie din frunze de papadie, 2-3 cani/zi.

Cititi mai mult pe http://sanatate.acasa.ro/naturist-8/cum-facem-fata-alergiilor-de-vara-214535.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here