Iata ce trebuie sa stii despre produsele light

Autor:

Când ții o cură de slăbire, indicat este să alegi alimente light, care nu conțin calorii, zahăr și grăsimi. Cât adevăr există în reclamele care promit produse delicioase, fără să te îngrașe?

Produsele dietetice abundă piața comercială și apar noi și noi alimente și băuturi care nu doar ca te ajută să slăbești, mai sunt și delicioase. Ce înseamnă produse light şi de ce trebuie să ne ferim cât putem de ele, află mai jos.

Produsele cu „0% grăsimi“, „0% zahăr“, „0% calorii“, cunoscute generic și ca produse light, nu înseamnă că le consumi la discreţie și nu te vei îngrăşa.

S-a dovedit științific exact contrariul: deşi sunt recomandate în dietă, pot aduce kilograme în plus. Culmea, produsul cu „0% grăsimi“ are adaos mai mare de zahăr ori invers.

 iStock_000001699255XSmall-300x238

N-au zahăr, dar au mai multe calorii

În alimentele light, zahărul este înlocuit cu îndulcitori artificiali, gen aspartam (E 951), iar grăsimile animale sunt înlocuite cu cele artificiale cu 0% calorii. Light înseamnă că din unele alimente este înlocuit zahărul, din altele grăsimile.

De exemplu, un iaurt fructat cu 0% grăsimi, de numai 125 g, îţi vine să crezi că poate aduce mai multe calorii decât unul cu 2,8% grăsimi?

Citeste mai mult pe http://www.clickpentrufemei.ro/Iata-ce-trebuie-sa-stii-despre-produsele-light_0_20838.html