Nu poti sa dormi din cauza caldurii? Iata cateva solutii eficiente!

Autor:

Aproximativ 20% din populația globului suferă de tulburări ale somnului pe timp de vară. Cu toate că aerul condiţionat ne ajută să facem faţă mai uşor temperaturilor ridicate de afară, dar şi din casă, în timp afectează sănătatea. De aceea, îţi venim în ajutor cu câteva soluţii pentru un somn odihnitor.

Când căldura ne împiedică să dormim, prima reacție pe care mulţi dintre noi o au este pornirea aerului condiţionat. Însă de multe consumul de curent ne face să ne răzgândim și să oprim până la urmă aparatul.

Este oare posibil să dormim vara fără aer condiționat? Potrivit tradiției, da. În Egiptul antic oamenii stropeau lenjeria de pat pentru a dormi mai bine și a combate valul de căldură. Există însă și câteva trucuri mai moderne. Cearceafurile din bumbac se pot pune într-o pungă de plastic și lăsate câteva minute la frigider sau în congelator. Nu se vor menține reci toată noaptea, dar ne vor ajuta să adormim. Ori se poate umple termoforul (recipient plat din cauciuc care iarna se umple cu apă caldă) cu apă rece pentru a răci de data aceasta patul.

Ventilatorul se poate plasa în dreptul geamului pentru a nu lăsa aerul cald să intre în cameră. Sau în dreptul paletelor se plasează un bol cu gheață sau cu apă foarte rece pentru ca jetul de aer să fie mai proaspăt. Un cearceaf umed plasat în fața geamului ar putea fi de asemenea de ajutor.

Citeste mai mult pe http://www.clickpentrufemei.ro/Nu-poti-sa-dormi-din-cauza-caldurii-iata-cateva-solutii-eficiente_0_19595.html