Souffle de sparanghel, o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa

Autor:

Souffle de sparanghel… poate suna complicat dar este o reteta usor de preparat. Il poti prepara pentru cina, sau chiar pentru pachetul de a doua zi. De asemenea, este reteta perfecta pentru a-ti impresiona musafirii.

652x450_159764-souffle

Ingrediente pentru souffle de sparanghel

  • 1 legatura de sparanghel
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina (de prefereat integrala)
  • 1 cana lapte rece
  • 1 ingurita sare kosher
  • piper cayenne
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 4 oua
  • 1/2 cana branza Cheddar rasa (poate fi inlocuita cu parmezan sa chiar cascaval)

Cum se prepara souffleul de sparanghel

Pune la fiert o oala cu apa si cand da in clocot adauga sparanghelul. Lasa-l sa fiarba timp de doua minute apoi scoate-l imediat intr-un vas cu apa rece cu gheata. Pune-l intr-o strecuratoare si lasa-l sa se scurga foarte bine.

Intr-o oala pentru sosuri topeste untul la foc mediu. Adauga faina si amesteca bine pana obtii o pasta omogena de culoare aurie. Adauga apoi laptele treptat, amestecand continuu pentru a nu se lipi. Dupa ce ai adaugat tot laptele lasa compozitia sa fiarba timp de doua minute. Asezoneaza cu sare si piper cayenne dupa gust.

Lasa sosul sa se raceasca apoi adauga-l in blender impreuna cu usturoiul si sparanghelul. Mixeaza bine, pana obtii o compozitie spumoasa. La final adauga galbenusurile si amesteca compozitia foarte bine.

Citeste mai mult pe: http://retete.acasa.ro/mancare-35/souffle-de-sparanghel-o-reteta-pe-cat-de-simpla-pe-atat-de-gustoasa-200943.html#ixzz3anI4SRpP