O femeie fara parfum nu are viitor (Coco Chanel)

Parfumul este un produs aproape indispensabil pentru noi, oamenii; in special pentru femei, este placere si seductie, inocenta si candoare.

perfume

Parfumul preferat al unei doamne este in concordanta cu personalitatea sa, cu fiinta sa spirituala.

Se stie ca mirosurile ne ating si ne impresioneaza mult mult decat o imagine sau un sunet, deoarece mirosul este singurul dintre cele cinci simturi legat direct de creierul limbic, sediu al emotiilor.

Trebuie insa sa respectam acel „cod” nescris al utilizarii parfumului in functie de personalitate, anotimp, moment al zilei, imbracaminte, evenimentul la care participam, etc.

Foarte important sa nu uitam sa pastram o decenta si masura, de multe ori “mai mult” inseamna “mai putin” in cazul folosirii parfumului; vrem sa atragem cu orice pret atentia asupra noastra prin folosirea unui parfum tare sau in cantitate mare, iar efectul va fi invers-ii vom indeparta de cei din jurul nostru.

De ex, pe timpul zilei vom folosi parfumuri mai usoare, mai transparente, cu arome florale, cu miros de fructe acrisoare, de citrice, de briza marina, cu tenta proaspata; este bine sa folosim o cantitate mai mica de parfum la inceput de zi, atunci cand pielea noastra e mai sensibila si se poate irita mai usor; seara putem folosi un parfum mai greu, cu arome seducatoare si misterioase.

Vara, sunt potrivite aromele mai usoare de flori sau citrice, marine, folosite in cantitati mai mici, deoarece simturile sunt mai acutizate in anotimpul cald si percepem mai intens orice aroma.

Evitati sa va parfumati daca mergeti la sala, daca urmeaza sa faceti un efort fizic, pielea trebuie lasata sa respire natural.

La serviciu, tinand cont ca lucram intr-o colectivitate, este bine sa folosim arome usoare, discrete, revigorante, pentru a nu-i „sufoca” pe cei din jur.

Pe ce locuri aplicam parfumul ?

Coco Chanel a gasit un raspuns romantic si senzual: “Parfumeaza-te in locurile unde vrei sa fii sarutata.”

Este bine sa pulverizam parfumul in zonele fierbinti ale pielii, acolo unde temperatura mai inalta ii prelungeste efectul; fata (lobii urechilor, tamplele si parul), incheietura mainii, intre sani, partea interna glezne.

Este bine sa folosim parfumul imediat dupa baie, cand corpul este incalzit si usor umed, ceea ce permite pastrarea si difuzarea aromei timp mai indelungat; sau putem aplica pe piele o crema hidratanta inainte de parfum !

Putem aplica parfumul nu direct pe piele, ci pe imbracaminte:

-pe tesaturile naturale, in primul rand pe lana, mirosul persista mai mult decat pe tesaturile sintetice

-atentie daca aplicam parfumul pe tesaturi de culoare deschisa, pe matase, pentru  ca pot ramane pete uleioase

-parfumul poate diminua stralucirea perlei, a chihlimbarului si al altor pietre.

Unde tinem parfumul ?

E preferabil sa-l tinem intr-un loc fara umeazeala, racoros (intr-un sertar in dormitor, pe masuta de toaleta); intotdeauna puneti-i capacul.

Nu este bine sa-l pastram in baie, umiditatea si temperatura ridicata ii pot modifica aroma.

In ultimii ani au aparut parfumuri cu arome cel putin ciudate – de hamburger, de fum de tigara, de branza, de rac fiert – si lista poate continua.

Ramane ca noi, cumparatorii si beneficiarii parfumurilor , sa decidem daca ramanem la aromele clasice si placut mirositoare ale notelor florale, fructate, orientale sau asortam un parfum “cartofi prajiti” atunci cand mancam un gratar !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here